Die week op het net: vooral de nieuwe Snapchat filter, om eerlijk te zijn

Het beste van ‘t internet, vers geplukt van de internetkersenboom, of een appelboom, kan ook

Anne Servaes
May 16 · 4 min read

Hoe zie jij eruit met de nieuwe Snapchatfilter?

Het is OVERAL: dankzij een nieuwe filter op Snapchat kan je voor even van geslacht veranderen. Wij zagen er in elk geval stuk voor stuk knapper uit (check de header boven dit artikel). En plots heeft iedereen Snapchat opnieuw geïnstalleerd. Slimme zet!

Elke week iets nieuws op Instagram

Als iemand Snapchat zegt, moet er uiteraard ook over Instagram worden gesproken. Want ook daar gebeurt elke week iets nieuws! Vorige week nog stickers om te doneren, deze week stickers voor song lyrics. Instagram weet niet van ophouden. Trouwens, ben jij ook benieuwd wanneer ze de nieuwe Snapchatfilter gaan stelen? Ik gok op volgende dinsdag.

Schrijf een scenario binnen de zeven minuten

Een scenariste van grote Hollywood-actiefilms krijgt de uitdaging om binnen de zeven minuten een scène te schrijven. Een interessante kijk in het hoofd van een screenwriter.

Weg met letters, hoera voor een kleurentaal

Color Dot Font is een lettertype dat het internet wat mooier en vriendelijker maakt: de letters worden namelijk vervangen door gekleurde stippen. Het is een universele taal, als het ware. Je kan het lettertype downloaden of als extensie gebruiken in Firefox.

Kunnen memes nog korter worden?

Het antwoord is ja. Kijk maar naar dit. En nee, je hebt geen excuus om niet te kijken wegens geen tijd, want deze memes zijn werkelijk ultrakort. Speciaal gemaakt voor de werkende, druk bezette mens.

Google Assistant, maar dan de verbeterde versie

Google heeft zijn Assistant een stevige update gegeven. Tot nog toe worstelde de Google Assistant met heel specifieke termen zoals ‘de verjaardag van mijn broer’ of ‘het huis van mijn ouders’. Die termen betekenen voor iedereen iets anders, wat de Assistant in de war bracht. Hij heeft nu beter leren omgaan met context, en dat hebben ze mooi gedemonstreerd op hun I/O event.

Klassieke muziek op een bedje van hip hop, of andersom

Muziekgenres mixen, altijd een goed idee. De Londense radiozender Capital XTRA heeft een leuk nieuw interviewformat. Classical Kyle is een expert in klassieke muziek en hij neemt interviews af met bekende Britse rappers. Wat Kyle mist aan kennis over hip hop maakt hij goed met een grote dosis naïef enthousiasme. Daarnaast stelt hij ook vragen die de rappers nog nooit gekregen hebben zoals “Ben jij een bas of tenor?”. Dolletjes:

Magische Krispy Kreme donuts

Tasty legt uit hoe je Krispy Kreme donuts maakt, maar dan eens op een andere manier dan we van hen gewoon zijn: in een slow video, met klassieke muziek. Betoverend om naar te kijken en enorm frustrerend omdat we hier geen Krispy Kreme hebben. Kan iemand daar nu dan eens verandering in brengen, pretty please?

Ken jij the “nursefluencer” al?

Er is weer een nieuw fenomeen in internetwereld: the “nursefluencer”. Juist ja, dokters en verpleegsters die hun beroep uitspelen via The Gram, en daarbij maar al te gretig dubieuze gezondheidstips en bijhorende sponsorships verspreiden.

Hoe groot is een witte haai eigenlijk écht?

Wel, als je je al jaren afvraagt wat het antwoord op die vraag is, heeft Google Search een prachtige oplossing in petto: augmented reality. Je kan nu in Google Search naar bijvoorbeeld “great white shark” zoeken, en een AR afbeelding bekijken. Zo krijg je dus een idee van hoe groot zo’n haai echt is, want je ziet ‘m ineens in je tuin of in je living.

“Hallo, spreek ik met de klantendienst van Facebook?”

Een journalist van VICE had een speciale week. Hij werd herhaaldelijk gebeld door (boze) mensen die vragen of klachten hadden over hun Facebook-account. Eerst dacht hij dat het toevallige, verkeerd verbonden mensen waren, maar na een aantal telefoontjes, kreeg hij argwaan. Wat bleek? Als je “Facebook telephone” googelde, was het telefoonnummer van de VICE journalist het eerste dat je te kreeg te zien. Bizar verhaal!

Geen vragen stellen, gewoon kijken

Tagmag heeft een nieuwe videoreeks die iets weg heeft van Jersey Shore, alleen wordt het concept nooit echt duidelijk uitgelegd. Je zou denken dat dit een slechte video oplevert, maar dat is niet zo! Ik heb deze topper in één ruk uitgekeken, meer van dit, alsjeblief:

En als afsluiter krijg je deze man voorgeschoteld. Graag gedaan. En nog een goeie dag verder.

Tot volgende week voor meer lekkers!

Creative Lab

Digitale inspiratie en inzichten van het Creative Lab van de VRT

Anne Servaes

Written by

Digital Creative @ VRT Creative Lab

Creative Lab

Digitale inspiratie en inzichten van het Creative Lab van de VRT