Die week op het net: ZE HEBBEN THE SIMPSONS VERPEST

Het beste van het web, volgens ons toch.

Bel met een politicus

De verkiezingen komen er binnenkort opnieuw aan. In Nederland gaven ze iedereen de kans om live een vraag te stellen aan Mark Rutte. Leuk verkiezingsformat!

Bird Graveyard: wat gebeurt er met kapotte steps?

Niet iedereen is blij met de steeds populairder wordende steps. Het Instagram-account Bird Graveyard kaart namelijk wel een probleem aan: mensen denken niet altijd na over de gevolgen van steps die overal achtergelaten mogen worden. Want wat gebeurt ermee als ze niet meer werken?

Burger King gedraagt zich (te) veel als een mens

Burger King staat bekend om zijn acties en gedrag op social media, maar soms gaan ze ook wat te ver. Er verschenen onlangs een paar vreemde, té menselijke tweets. Om hun koffie te promoten, bleek later.

Akkoord, de aandacht hebben ze, maar sommige mensen hebben er stilletjes aan ook genoeg van. Zoals de zanger van Vampire Weekend:

Duck or Rabbit?

Cool om te zien. Google Cloud Vision kan via artificiële intelligentie een eend of een konijn in dezelfde animatie herkennen. Spoiler: de rotatie does the trick.

Het einde van Hawraf

De beloftevolle jonge studio Hawraf stopt ermee en heeft zijn interne documenten gepubliceerd in een openbare Google Drive-map. Transparant en leerrijk:

Facebook Messenger in dark mode

Kleine hack: je kunt Facebook Messenger op donker zetten als je een maan-emoji stuurt naar iemand. Meer info? Hieronder!

The Simpsons, maar dan duister

Dark Simpsons is een YouTube-kanaal om in het oog te houden: de maker gooit verschillende afleveringen van de Simpsons samen en creëert op die manier duistere verhaallijnen:

Het blijft trouwens niet enkel bij YouTube. De man gaat all the way, en heeft zelfs een volledige site opgericht ter ere van “Dark Simpsons”!

Het openbaar vervoer en zijn stoelen

Je kent ze wel. Die lelijke stoelen op de trein, bus of tram. Maar wist je ook dat er een hele redenering achter de kleuren en patronen zit? Dit artikel vat het een beetje samen:

Sterker nog: er bestaan zowaar sites en accounts die zulke patronen van over de hele wereld verzamelen. Interessant!

Vimeo promoot zichzelf en doet dat goed

Vimeo heeft een campagne voor hun eigen platform gelanceerd, en die is echt on point. Kijken, die handel:

Belted Survivors

Overlevenden van zware auto-ongelukken staan centraal in deze campagne. Heel hard, maar wel een eye-opener:

De stem van Rembrandt

Slimme mensen slagen er tegenwoordig in om een gezicht te reconstrueren op basis van een stem. Maar kan dat ook omgekeerd? Kun je de stem reconstrueren op basis van beelden? En kunnen we dat bijvoorbeeld doen met Rembrandt? Het Rembrandt Museum deed het. Kijk zelf hoe:

Want honden zijn geweldig

En om het midden van de week te vieren: de hond die op elke frame van Google Street View staat in Kumage, Japan. Prachtig.

Allez, genoeg gelezen! Opnieuw aan het werk nu! Tot volgende week!