Die week op het web: koken met Fjeze Fur, zeldzame geluiden en WEERAL Fortnite

Het beste van het web, geselecteerd door het Creative Lab van VRT

De spegatthi tagionelli van Vjeze Fur

Moet je kijken:

Vergeet Jeroen Meus en al die andere ideale schoonzoonkoks. Er is een nieuwe kooksheriff in town en het is Vjeze Fur van De Jeugd Van Tegenwoordig.

De combinatie van zijn lekker taaltje (tegionalli ladies en gentels!) met smakelijke receptjes zorgen voor verrassend leuke video’s. En dat allemaal op de Gram!

Nog een voorbeeldje? TOE MAAR.

Lego + Nintendo Labo = 👌🏻

Er was eens een designer die aan de slag ging met Nintendo Labo. Hij maakte z’n eigen Labo-setjes met Lego in plaats van karton, en nu staat hij in dit artikel. Kijk ‘em shinen!

Museum van zeldzame geluiden

Een ratelende projector, het gekraak van een landkaart of de piepjes van een 56k-modem: allemaal geluiden die tegenwoordig heel zeldzaam zijn. Conserve the Sound wil deze geluiden bewaren en verzamelde ze in een online audiotheek.

Prrrrt piep trrrrrrrrrrpiiiiiiiiiii biep tututuuuuut YES VERBONDEN en nu snel naar deze internetwebsite surfen:

Zeg nooit zomaar lettertype tegen een lettertype

Een onderwerp waarvan je niet wist dat het interessant was: de ontstaansgeschiedenis van een lettertype. Dit prachtig vormgegeven artikel toont hoe het design van GT Zirkon tot stand kwam, tot welke familie het behoort en welke historische referenties het bevat. Klik door en wees gefascineerd:

Dear young people: don’t vote!

Hoe overtuig je jongeren om te gaan stemmen? Door ouderen te laten zeggen dat de kids van tegenwoordig allemaal dikke losers zijn en niet mogen gaan stemmen. Benieuwd of het werkt!

Tips voor kids van Yuval Noah Harari

Nu we toch over die irritante rotjongeren bezig zijn: Yuval Noah Harari, het brein achter de bestellers Homo Deus en Sapiens, heeft tips voor kids om te slagen in het leven. Het zal ze leren!

Augmented reality in de media

The Weather Channel ging enkele weken geleden viraal met hun lichtjes overdreven (RUSTIG WEATHER CHANNEL) maar heel coole animatie.

Maar de weerkundige jongens en meisjes van TWC zijn niet de enigen in de media die experimenteren met augmented reality, zoals dit filmpje staalhard bewijst:

Fortnite in Saturday Night Live

De extreem populaire game Fortnite is o-ver-al. Ook SNL gingen ermee aan de slag en dat leverde een heel fijne sketch op. Kudos voor de originele visualisatie.

De eindejaarslijstjes komen eraan

JA NU AL JA! Zwaar de moeite om eens door te nemen: deze lijst van Lecture in Progress met de beste boeken, podcasts, films, documentaires en ga zo maar door van 2018.

Games veranderen de muziekindustrie

Games zoals GTA zitten propvol muziek en dat heeft een grote invloed op de manier waarop nieuw talent komt bovendrijven. Rockstar, de makers van de GTA-serie, spotten tegenwoordig zelf nieuwe artiesten en zetten ze op de kaart via hun games.

Zo zijn artiesten als the Black Madonna doorgebroken zonder de klassieke weg te volgen. Jaaaa zeg, als ge dat allemaal kunt!

Serial is terug en heeft straf artwork

Op de website van de immens populaire podcast Serial kan je niet alleen de podcasts beluisteren (duh), maar krijg je per aflevering ook een mooie 3D-animatie met inhoudelijke referenties naar de serie. Knappe manier om podcasts ook visueel tot leven te brengen, denken wij dan.

Stop maar met draaien aan uw scrollwieltje, het is gedaan