Combinatie Crowdfunding: van donuts tot huisvesting

Door: Stefan de Niet

Crowdfunding komt in steeds meer soorten en maten voor. Op dit moment zijn de meest voorkomende soorten, donaties, beloning/voorverkoop, leningen en aandelen. Bij CrowdAboutNow kan je campagnes starten die vallen onder de laatste drie soorten, maar je kan ook de lening en beloning/voorverkoop combineren. Onze stagiair Stefan de Niet zocht uit wat deze combinatiecampagnes inhouden en hoe je deze campagnes tot een succes brengt.

Slimmer crowdfunden
 
In sommige gevallen hebben we gezien dat een combinatiecampagne vragen oproept bij investeerders: “wat moet ik nu kiezen”. Deze vragen zien we net wat vaker terug bij combinatiecampagnes dan bij andere soorten. Persoonlijk contact is daarom extra belangrijk. Leg de investeerders goed uit wat het verschil is en welke van de twee opties jou op dat moment het meest verder helpt. Zo kan het voordeliger zijn om met het doelbedrag in zicht wat meer te focussen op voorverkoop, dit kan slim zijn als de waarde van het product die je levert bij de voorverkoop lager ligt dan de rente die uiteindelijk betaald zal moeten worden bij een lening.

Brouwerij Kleiburg

Kleine tastbare beloningen
 
Als we verschillende combinatiecampagnes die recent bij ons zijn gefinancierd met elkaar vergelijken, vallen er een paar dingen op. Ten eerste worden duurdere voorverkoop opties minder vaak gekozen dan goedkopere alternatieven. Hoe hoger het bedrag, hoe eerder investeerders neigen naar een lening. Omdat investeerders bij hoge bedragen sneller neigen naar een lening, kan je met wat goedkopere opties mensen die wat minder te besteden hebben ook bij de jouw campagne betrekken.

Naast de lagere prijs, zorgt ook een tastbaar product ervoor dat je meer uit de combinatiecampagne kan halen. Dit kan komen omdat de waarde van tastbare producten in veel gevallen lager is (een biertje is goedkoper dan een hotelovernachting), maar ook omdat de waarde van een niet-tastbaar product vooraf soms moeilijk vast te stellen is. Een lening geeft dan meer duidelijkheid.

Van donuts tot studioverhuur
 We leerden van Kever Genever, Brouwerij Kleiburg en Harewoord’s Bakery dat tastbare producten als jenever, bier en donuts goed werken in een combinatiecampagne. Niet-tastbare producten als een diner-bon of hotelovernachtingen werken minder goed. Natuurlijk zijn er genoeg voorbeelden van leuke voorverkoop opties met een hogere waarde die wel zijn gekozen. Zo heeft Socius succesvol op voorhand studio’s verhuurd en heeft Brandt & Levie ludieke workshops verkocht voor meer dan €4000,- per stuk. Belangrijk is dat je deze opties zo “tastbaar” mogelijk maakt. Geef niet “zomaar” een diner-bon weg, maar vertel wat de investeerder te wachten staat en vul de avond alvast in. Ook kan je ervoor kiezen om tijdens de campagne een ander uniek tastbaar product te verkopen. Zo maakte Rebel Rebel Hostel t-shirts met het eigen logo erop. Een klein, tastbaar product dat in tegenstelling tot de overnachting wel meerdere keren is gekozen door de investeerders.

Wil jij een onderneming starten of jouw bestaande onderneming uitbreiden en zit je te denken aan crowdfunding? Lees hier meer of doe de test.