Crowdfunding succes: 150.000 binnen 48 uur of in twee maanden

Wat maakt dat uit?

Gisteren slaagde de campagne van Syr, een Syrisch restaurant voor vluchtelingen. De ondernemers achter Syr lukte het om buiten het doelbedrag ook iets anders binnen te halen: Ambassadeurs.

De campagne duurde 21 dagen. Snel, zeker vergeleken met de gemiddelde campagneduur op CrowdAboutNow van ongeveer 75 dagen. Maar het is niet de snelste campagne. Op crowdfunding top 40 en fundwijzer, waarop de snelste campagnes met elkaar worden vergeleken, is het geen uitzondering dat binnen 48 uur of korter, enkele uren, tonnen worden opgehaald.

Niet te vergelijken, zegt Mark Laagewaard, oprichter en accountmanager bij CrowdAboutNow. We vragen hem waarom.

Mark Laagewaard

Mooi toch, zo snel mogelijk je geld?

Zeker! Maar snel geld is vaak duur geld. En bij ons gaat het niet alleen om het geld, maar om betrokkenheid en ambassadeurs. 
 
 Ja, dat zegt natuurlijk elk platform. En hele mooie termen, betrokkenheid en ambassadeurs. Maar wat bedoel je daar precies mee?
 

 Met betrokkenheid bedoel ik dat je als investeerder begrijpt waarin je investeert en dat je het leuk vindt dat dit plan wordt uitgevoerd. Maar nog meer dat je vindt dat dit écht uitgevoerd moet worden; dat je na de campagne de plannen blijft volgen om te zien hoe het gaat. Vaak word je zelfs klant. Een ambassadeur is iemand die je plan uitdraagt. Iemand die anderen vertelt in welk plan ze hebben geïnvesteerd en waarom.
 
 Maar dat doe je toch ook als een campagne binnen een paar uur enkele tonnen ophaalt?

Dat ligt helemaal aan het soort campagne. Je ziet vaak dat er vooral beleggers investeren die voornamelijk een hoge rente willen. Er zijn best veel campagnes waar eigenlijk alleen cijfers worden genoemd en omzetverwachtingen. Dit zijn de campagnes die binnen enkele uren tonnen ophalen. Bovendien is er vaak geen filmpje, afbeeldingen of zelfs social media kanalen waar mensen kunnen volgen wat er daarna met hun geld gebeurt. Ook al zou je het willen, dan nog blijft het lastig om in contact te komen met de ondernemer om te weten wat hij of zij na de campagne gaat doen.

Precies, want misschien wil ik helemaal niet volgen wat de ondernemer doet of er anderen over vertellen? Ik wil gewoon rente op mijn geld!
 

 Dat kan natuurlijk. Maar dan zijn onze campagnes niet erg geschikt. Daar vragen ondernemers expliciet om feedback en andere steun van de groep investeerders. Ze willen weten of mensen achter het plan van de onderneming staan en dat investeerders deze plannen in begrijpelijke taal met anderen delen. En ze zien je ook dolgraag terugkomen als gast in de zaak, of als betrokken klant bij hun onderneming.

Maar liefst 500 ambassadeurs steunden een Syrisch vluchtelingenrestaurant

En dat kan niet in 48 uur?
 

 Dat is vaak te kort. Wij helpen ondernemers om hun crowd te vinden en te activeren. Het gebeurt maar zelden dat mensen na één oproep denken: Fantastisch plan, ik word en blijf voor eeuwig ambassadeur. Ambassadeurschap heeft te maken met vertrouwen. En dat komt te voet en gaat te paard.

Ik denk dat het iets duidelijker is. Dus als ik een plan heb en wil gaan crowdfunden, hoe weet ik als ondernemer wat het beste werkt?

Stel jezelf de vraag of je een plan hebt dat je helder kunt uitleggen, of je het als een voordeel ziet wanneer mensen over je plan praten en of je bereid bent om hiervoor de boer op te gaan om het uit te dragen. Is het antwoord daarop ‘ja’, dan zou ik gaan crowdfunden. Wil je alleen geld en later aan je marketing werken. Dan kun je beter naar een ander platform, zoals een peer-to-peer leen platform.

Welke dan?

De grootste zijn geldvoorelkaar, collin en kapitaalopmaat.
 
 En voor crowdfunding voor ambassadeurs zeker naar jullie?
 

 Natuurlijk, wij zijn de leukste! Nee, het ligt aan je plan of wij het meest geschikt zijn. Je kunt ook naar voordekunst voor creatieve projecten, voorjebuurt voor lokale projecten, de 1% club voor non-profit of lokale projecten, of oneplanetcrowd die zich net als wij ook op duurzame projecten richt.