De regio Zwolle is sterk!

Eind september 2013 ontvingen wij een mail van twee heren. John de Vlieger en Rudy den Butter hadden één doel: crowdfunding op kaart zetten in de regio Zwolle. Geen gevlei met hoge rentepercentages, maar een plek waar goede plannen een kans kunnen krijgen. Plannen die door de regio gedragen worden. We gingen de samenwerking aan en op 15 oktober 2014 ging Lovetofund live.

We belden John om eens terug te kijken op het afgelopen jaar. Met 13 campagnes en een 14de in de pijplijn, kan hij stellen dat het goed gaat. Zo werden o.a. De Gillende Keukenmeiden, DutchFiets en de Bakstee al succesvol gefund. Allemaal projecten met hun roots in de regio Zwolle. Want crowdfunding is een lokale aangelegenheid. ‘We merken dat zo’n 80% van de investeringen gedaan worden door mensen uit de regio.’ Maar de heren kijken verder dan alleen het financiële aspect van crowdfunding. "De mensen in de regio Zwolle hebben een stevige en nuchtere handelsmentaliteit. Ze zijn bereid om samen de schouders eronder te zetten en staan open voor nieuwe kansen. En omdat de regio hecht is, vinden de mensen het heel normaal om samen mooie plannen in hun regio tot stand te brengen."

De komende tijd gaan John en Rudy zich inzetten om hun zichtbaarheid in de regio nog meer te vergroten. ‘Zodat straks elke ondernemer weet waar hij met zijn goede plannen heen moet!’ Check www.lovetofund.com voor de lopende en afgeronde projecten.