Doorgewinterde ondernemer, startende crowdfunder

“We benutten de crowdfunding echt als marketingtool, en dat werkt”

Na het opzetten van de succesvolle horeca De Meesterproef, De Firma en The Black Fox in Nijmegen, wil ondernemer Bas Hoebink met Pieter Burgers een restaurant openen in hun geboorteplaats Wijchen: Pizza Pasta. Niet eerder voerden de jeugdvrienden een crowdfundingcampagne, toch werd deze keer gekozen voor financiering met de crowd. Drie vragen aan een doorgewinterde ondernemer.

De Meesterproef

Ondernemer in hart en nieren?

“Ik zou mezelf niet snel zo noemen, maar ik ken zowel de successen als de valkuilen van het ondernemerschap. Pieter is echt de startende ondernemer die er met volle kracht tegenaan gaat. Hij heeft bijvoorbeeld de hele marketingcampagne opgezet voor Pizza Pasta, terwijl ik tussen het crowdfunden door ook nog druk ben met de andere horecazaken. We vullen elkaar dus goed aan. Niet gek, want we zijn al vrienden sinds we 12 zijn. Toen ik een horecazaak in Wijchen wilde starten, ons geboortedorp en de plek waar Pieter nog steeds woont, heb ik hem gelijk gevraagd om mee te doen. Dit is een project dat ik heel graag samen wilde doen.”

The Black Fox

Waarom crowdfunding?

“We willen een Italiaans restaurant openen in het centrum van het dorp waar wij allebei best veel mensen kennen. En hoe doe je dat beter dan door de buurt te betrekken? We benutten de crowdfunding dus echt als marketingtool, om te kijken of ons concept mensen aanspreekt. En dat werkt: door het campagnevoeren krijgen we veel positieve reacties en veel Wijchenaren hebben over ons initiatief gehoord, onder andere via de media. Mensen die we jaren niet meer hebben gezien, ouders van vriendjes van vroeger, maar ook mensen uit het dorp die we nog nooit ontmoet hebben.

Ook investeren in Pizza Pasta? Dat kan hier!

Ook leveranciers waar ik al mee samenwerk voor mijn andere zaken zijn positief en zijn ook ingestapt. Ze kennen mij tenslotte al en weten wat ze van de zaak kunnen verwachten. Dat geeft vertrouwen.”

De Firma

Waarom Pizza Pasta?

“Uiteindelijk willen we mensen in Wijchen kennis laten maken met écht goed Italiaans eten, maar dan met een moderne kwinkslag. Met Pizza Pasta vullen we een gat op: Wijchen heeft een bruisend centrum waar de laatste jaren steeds meer leuke horeca bij is gekomen en inwoners zijn steeds meer op zoek naar leuke vrijetijdsbesteding. De ideale plek en het goede moment dus om ons te vestigen; meer horeca versterkt elkaar alleen maar.”

Wil jij een onderneming starten of jouw bestaande onderneming uitbreiden en zit je te denken aan crowdfunding? Lees meer over crowdfunding of doe de ondernemerstest.