Feest bij Tilburgse BUUTVRIJ

BUUTVRIJ betaalde hun 74 investeerders terug. “Nu zijn we echt ‘buutvrij’!”

Bibi ‘t Hart en Marieke van Cleef — de initiatiefnemers van BUUTVRIJ — hebben begin deze maand al hun investeerders terugbetaald. Drie jaar geleden openden zij hun deuren na een succesvolle crowdfunding campagne en intussen is BUUTVRIJ uitgegroeid tot een culturele hotspot van Tilburg. BUUTVRIJ is een creatief koffiecafé, waar je terecht kunt voor een heerlijk kopje koffie, thee of een wijntje, maar ook voor de nodige portie kunst en muziek ben je hier van harte welkom. Bibi ‘t Hart vertelt ons hoe het er nu voorstaat.

Hoe gaat het nu met Buutvrij?

“Het gaat ontzettend goed! We hebben echt een vliegende start gemaakt, waardoor we ons team al snel moesten uitbreiden. Inmiddels zijn we al met z’n elven. We hebben na drie jaar al vele vaste gasten om ons heen verzameld en het is elke dag lekker druk. Inmiddels hebben we BUUTVRIJ zelfs uitgebreid met een podium. We zijn zó trost en blij!”

Mariek van Cleef en Bibi ‘t Hart — de ondernemers van BUUTVRIJ

Wat heeft BUUTVRIJ tot een succes gemaakt?

“Tilburg loopt een beetje achter: drie jaar geleden was er nog niet zoveel op het gebied van horeca. Maar de stad is nu in ontwikkeling en de vraag stijgt snel. Ik denk dat de timing van BUUTVRIJ een grote rol heeft gespeeld in ons succes. Tevens hebben we een goede locatie in ’t hartje van Tilburg en trekken we mensen door ons aanbod op het gebied van kunst en cultuur. Wat ook zo leuk is dat we ondertussen de samenwerking zijn aangegaan met allerlei festivals binnen Tilburg, waardoor onze agenda vol staat met evenementen.”

Hoe was het om te crowdfunden?

“BUUTVRIJ is door het voeren van campagne extra onder de aandacht gekomen binnen ons netwerk en heeft de betrokkenheid met onze ‘crowd’ versterkt. Maar ook qua publiciteit heeft crowdfunding ons veel opgeleverd. Drie jaar geleden kwam crowdfunding net op, waardoor het in de media erg veel onder de aandacht was. Indirect hebben wij daardoor ook veel media-aandacht gekregen.”

Jullie hebben net alle 74 investeerders terugbetaald. Hoe voelt dat?

“We hebben er even goed op geproost van de week. We heten niet alleen BUUTVRIJ, maar we zijn nu ook echt ‘buutvrij’! Het is een heel fijn gevoel. Eind deze maand hebben we dan ook alle investeerders, en iedereen die aan BUUTVRIJ heeft meegewerkt, uitgenodigd om het glas te heffen op drie hele mooie jaren.”

Hoe ziet de toekomst er voor jullie uit?

“Ten eerste komt de website er eindelijk aan! Ook zijn er nog vele mogelijkheden die we willen uitpluizen qua avondprogramma en is het leuk te blijven nadenken over evenementen. Er zit nog flink wat rek in BUUTVRIJ en stapje bij beetje gaan we daarmee aan de gang.”

Wil je ook eens langs bij BUUTVRIJ om de sfeer te proeven? Zoek ze op op de stationsstraat 49 in Tilburg of neem eerst een kijkje via facebook.

Ben jij een startende ondernemer en wil jij misschien ook jouw idee verwezenlijken door middel van crowdfunding? Doe de test of lees hier meer.