Kleine merken worden groot

Naïf Baby Care: tevreden investeerders, tijd voor de volgende stap.

Vier jaar geleden stapten, de toen nog kersverse vaders, Jochem en Sjoerd in een nieuw avontuur. Zij zeiden hun glansrijke carrières vaarwel en besloten een baby verzorgingslijn op te zetten: Naïf Baby Care. Met crowdfunding werd er een financiering opgehaald en zo groeiden zij afgelopen jaren uit tot een volwassen onderneming. De terugbetaling aan hun investeerders is voldaan, dus brachten we een bezoek. Langs de speelhal (mét pingpongtafel) naar het echte kantoor, waar Sjoerd en Jochem ons vertelden hoe de baby verzorgingslijn aankomend jaar letterlijk opgroeit.

Ondernemers Naïf Care: Jochem en Sjoerd

Tijd voor een potje pingpong?
De terugbetaling is voldaan, hoe voelt dat?
“Het is toch een geruststellend gevoel dat je je investeerders terug kunt betalen. We hebben de laatste jaren kunnen groeien, inmiddels zijn de producten in meer dan 14 landen verkrijgbaar en wordt Naïf ook in een flink aantal Nederlandse geboorte klinieken gebruikt.”

Mooie score, tijd voor een potje pingpong? “Nee dat niet hoor. We zijn begonnen met babyverzorging, maar ons hogere doel is om de hele cosmeticawereld wakker te schudden. De volgende stap is om een verzorgingslijn voor vrouwen op te zetten.”

Naïf Baby Care

De cosmeticawereld wakker schudden
Eind mei zal Naïf haar nieuwe lijn voor de vrouw introduceren, te beginnen met een basis range van verzorgingsproducten: hair, body en face.

Vrouwen kunnen zich dus ook klaar maken voor verantwoorde verzorgingsproducten? “Precies, we kregen veel vraag vanuit vrouwen die onze babyverzorging kopen. De cosmeticawereld is flinterdun, ze zijn een ster in het verzinnen van termen die iets lijken toe te voegen aan je gezondheid, regeneration is hier een prachtig voorbeeld van. En lees maar eens de achterkant van verpakkingen: ‘zijde’, ‘diamanten’, ‘het verandert je genen’, ze gooien alles in de strijd om jou het gevoel te geven dat dit preciés is wat je nodig hebt.”

Crowdfunding: de terugbetaling voorbij
De crowdfunding in 2014 was opgezet omdat jullie (inter)nationaal wilden groeien, dat is gelukt. Hadden jullie drie jaar geleden verwacht dat jullie met de financiering zoveel konden doen? “We hadden natuurlijk ontzettend veel vertrouwen in onze producten, maar dachten ook soms wel eens, je moet wel heel veel shampoo verkopen om echt succesvol te worden. We gingen vanaf het begin opportunistisch te werk en stonden met Naïf al vrij snel op allerlei beurzen in het buitenland, zoals bijvoorbeeld in Hong Kong. Op die beurzen hebben we uiteindelijk zoveel interessante contacten opgedaan dat Azië, en met name China, één van onze grootste afnemers is geworden.”

En nu jullie de terugbetaling hebben voldaan, gaan jullie de volgende fase in. “Ja, mede dankzij de investeerders hebben we deze groei kunnen maken. Het voelt bijna symbolisch dat we, nu we de terugbetaling kunnen voldoen, klaar zijn voor de volgende fase. In letterlijke zin kan ik zeggen ‘we grew up’, tijd voor een productlijn voor volwassenen.”