Zon, zee & zaken doen

Waarom crowdfunden in de zomer een heel goed idee is

De dames van foodtruck Buskruid

Het is geen gekke gedachte, dat een crowdfundingcampagne in de zomer per definitie een mindere slagingskans heeft. ‘Iedereen’ is op vakantie, ligt aan het strand of is aan het genieten van zijn vrije tijd. Men zit in ieder geval niet achter z’n computer op kantoor en is al helemaal niet bezig met jouw crowdfundingcampagne. Toch is niets minder waar: de zomer biedt juist heel veel mogelijkheden om campagne te voeren.

Wil jij deze zomer je crowdfundingcampagne starten? Doe de ondernemerstest.

Zonnig humeur

Zeker in Nederland geen verrassing, maar zodra de zon begint te schijnen stemt iedereen vrolijker én positiever. Het perfecte moment dus, om je netwerk te vertellen over jouw plan en je ambities. Door het lekkere weer staat men eerder open voor jouw verhaal én is het voor jou een stuk makkelijker om ook met mensen op straat in contact te komen: iedereen is tenslotte buiten.

Tim fietste op zijn Utrechtse Boekenkar door de stad

Festivals, evenementen en terrasjes

In de zomer trekken we met z’n allen naar buiten en bemannen we bij de eerste zonnestralen de terrassen en parken. Daarom is de zomer ideaal voor het voeren van offline campagne. Hierbij hoef je je dus niet te beperken tot een nieuwsbrief of social media post, maar kun je je creativiteit de vrije loop laten. Denk aan een ludieke actie op straat bij jou in de buurt, een informatiestand op een festival waar je jouw doelgroep kunt spreken en ze kennis kunt laten maken met jouw product of haak aan bij een bestaand evenement. Ook is het in de zomerperiode langer licht, dus maak daar gebruik van.

De buitenkeuken van Het Muzieklokaal

Tips voor een zomercampagne

  • Inventariseer wanneer vrienden en familie op vakantie zijn en kies indien nodig voor een langere looptijd van je campagne. Zo weet je precies wat een goed moment is om je campagne te lanceren én heb je wat langer de tijd om potentiële investeerders te bereiken.
  • Maak mooie foto’s van je zomeracties, offline promotie en van evenementen waar je staat. Deze zonnige plaatjes kun je goed inzetten voor je communicatie. Zo kan iedereen zien dat jij keihard werkt aan je campagne. En vergeet natuurlijk niet om zelf ook te genieten van de zon.
  • Laat je investeerders weten dat je druk bent met het laten slagen van je campagne. Geef ze een heads up middels je nieuwsbrief of plaats een update op social media.
  • Bij CrowdAboutNow zijn we in de zomer gewoon geopend. Dus heb je een vraag of wil je advies? Geef ons een belletje of mail ons.

Kortom: genoeg mogelijkheden deze zomer. En heb je een leuke zomerse foto van een borrel of evenement tijdens je campagne? Deel ‘m met ons!

Wil jij deze zomer je crowdfundingcampagne starten? Lees meer over crowdfunding of doe de ondernemerstest.