Campagne Academie
Published in

Campagne Academie

Stap 1: Kies een haalbaar en aansprekend crowdfundingproject

Kom er achter of crowdfunding past bij jouw initiatief. Kies een concreet en aansprekend initiatief met een doelbedrag dat je op kunt halen in je eigen netwerk. Je kunt zowel geld, hulp als materiaal inzamelen. Wist je dat je met crowdfunding ook zorgt voor een grotere bekendheid en betrokkenheid en je draagvlak zichtbaar maakt?

Een geschikt crowdfundingproject

De meeste mensen vinden het leuker om bij te dragen aan nieuwe bankjes in het park dan aan het jaarlijkse onderhoud aan de paden. En bij het bouwen van een nieuwe school is het leuker om te crowdfunden voor de nieuwe inrichting dan voor de elektriciteitsrekening. Crowdfunding is nu eenmaal makkelijker als je een leuk, concreet en aansprekend project hebt waaraan mensen graag geld geven. En het is belangrijk dat er al mensen betrokken zijn bij het project en je een team hebt waarmee je de campagne kunt voeren. Lees meer over welke vier kenmerken jouw project geschikt maken voor crowdfunding.

Een realistisch doelbedrag

Het kiezen van een realistisch doelbedrag vergroot de kans op een succesvolle campagne. Je wilt dat de teller tijdens je campagne omhoog schiet en dat het mogelijk is om de 100% te halen. Dit geeft je donateurs vertrouwen in jouw campagne en straalt succes uit waardoor mensen sneller bijdragen. Maar hoe bepaal je dat bedrag? Uiteindelijk hangt het af van het aantal mensen binnen jouw netwerk dat jij kunt mobiliseren om een donatie te doen. Zij doneren omdat ze jou kennen, het project heel belangrijk vinden of voor een toffe beloning. En relevant is hoeveel zij willen bijdragen, vrienden, buren en familie doneren vaak tussen de €5 en €50. Bedenk dat als je 3000 euro op wilt halen je 100 mensen nodig hebt die gemiddeld €30 doneren. Lees meer over het bepalen van een realistisch doelbedrag.

Meerwaarde van crowdfunding (naast geld)

Crowdfunden is leuk, spannend en als het lukt om samen je doelbedrag te behalen geeft dat een enorme kick. Crowdfunding maakt het mogelijk voor gedreven wereldverbeteraars en enthousiastelingen om hun goede ideeën zelf te realiseren, zonder te hoeven wachten op geld van subsidieverstrekkers. Crowdfunding kost ook veel tijd en energie. En als je het vergelijkt met het aanvragen van fondsen en subsidies is het zeker niet de meest tijdsefficiënte manier van geld inzamelen. Maar crowdfunding levert wel veel meer op! Crowdfunding is in de eerste plaats vooral een krachtig campagne-instrument waarmee je naast geld ook een actief betrokken community kunt opbouwen, jullie bekendheid kunt vergroten of invloed uit kunt oefenen. Benieuwd hoe je dat kunt bereiken? Lees dan verder.

Klik op de knoppen om naar de andere artikelen in stap 1 van de Academie te gaan
Klik op de knoppen om naar de andere stappen in de Academie te gaan

--

--

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store