Das Mag Uitgevers verwelkomt Yves Petry en Marjolijn van Heemstra

Yves Petry en Marjolijn van Heemstra zullen hun volgende boek publiceren bij Das Mag Uitgevers. Sinds de oprichting van de uitgeverij in november 2015 had Das Mag nog geen auteurs toegevoegd aan haar stal, omdat het een kieskeurig uitgavebeleid voert. Das Mag glundert nu van trots dat Petry en Van Heemstra voor deze overstap hebben gekozen: we zijn al sinds het begin van de uitgeverij (of langer) ervan overtuigd dat ze bij Das Mag horen.

Uitgever Daniël van der Meer met Yves Petry (foto: Maarten van der Kamp)

Yves Petry (1967) schreef o.a. De maagd Marino (2010), waarmee hij de Libris Literatuurprijs en de Inktaap won. In 2015 verscheen Liefde bij wijze van spreken, dat lovend werd ontvangen en de longlist van de Fintro Literatuurprijs haalde. Over zijn overstap zegt hij vandaag in dagblad De Morgen:

“Grote delen van het literaire landschap zijn gehuld in een dikke mist van sufheid, middelmatigheid en fatalisme, van inspiratieloos opportunisme. Boven Das Mag hangt een zon van creativiteit en enthousiasme en experimenteerlust, ook in het op de markt brengen van een boek.”
(foto: Kick Smeets)

Marjolijn van Heemstra (1981) is theatermaker en een multigetalenteerd schrijver—van een roman tot gedichtenbundels en columns. Haar eerste dichtbundel, Als Mozes had doorgevraagd, werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. Daarna verschenen De laatste Aedema (roman, 2012) en Meer hoef dan voet (gedichten, 2014). Van Heemstra heeft een wekelijkse column in Trouw.

Das Mag Uitgevers betrad minder dan een jaar geleden stormachtig de uitgeverswereld met de leus ‘Minder boeken’. Sindsdien gaf het zeven boeken uit, van schrijvers als Jelle Brandt Corstius (As in tas, 70.000 keer verkocht) en Lize Spit (Het smelt, bijna 100.000 keer verkocht en een half jaar op nummer 1 in de Belgische bestsellerlijst). Daarnaast staat de uitgeverij bekend om haar experimenteerdrang: deze maand nog lanceerde Das Mag geheel uit het niets een verrassingsboekje van Maartje Wortel, Goudvissen en beton.


Voor vragen: hotline@dasmag.nl.