We doen een Beyoncé: overmorgen ligt er een nieuwe Maartje Wortel in de boekhandel

‘Goudvissen en beton’ verschijnt als verrassingsboek

Uit het niets verschijnt overmorgen nieuw werk van Maartje Wortel. Op 25 augustus is Goudvissen en beton verkrijgbaar in de boekhandel.

In de muziekwereld gebeurt het regelmatig: artiesten als Radiohead en Beyoncé kwamen dit jaar uit het niets met een nieuwe plaat. Het schept creatieve onafhankelijkheid, omdat het nieuwe werk vrijelijk kan worden gelanceerd. Dat wilden wij ook eens proberen. Goudvissen en beton lijkt door z’n stijl het meest op de mixtapes die rappers tussen albums als verrassing uitbrengen — werken die uitblinken in hun nonchalance en speelse vrijheid.

In dezelfde bevlogen geest lanceren we als Das Mag nu — in samenwerking met Tilt Festival— onaangekondigd dit nieuwe boekje van Maartje Wortel, met prachtige illustraties door Janine Hendriks. Het is Wortel op haar best: een oneindig verhaal, een duizelingwekkende ballade, een pamflettistische overpeinzing.

Wortel verbleef eerder dit jaar vier dagen in Tilburg en verwerkte haar ervaringen in Goudvissen en beton, waarin de stad plotseling een zee heeft. Is dat gek? Nee hoor. Niet voor wie het werk van Maartje Wortel een beetje kent.

Goudvissen en beton kost €4,95 en is zo goed als meteen verkrijgbaar in de boekhandel. Maartje en wij zijn enorm nieuwsgierig naar jullie reacties.

(PS. Koop je het boek liever online, google dan even erop of check onze website.)