Presentant la Societat de Visualització de Dades

En els últims anys, la visualització de dades s’ha popularitzat exageradament convertint-se en quelcom cada vegada més comú en el nostre dia a dia. La veiem a les notícies, als mitjans socials i, per molts de nosaltres, cada dia a la feina. La tasca de dissenyar, crear i implementar visualització de dades no està limitada a una única professió, sinó que és una activitat que està present en la feina d’enginyers, analistes, personal de vendes, doctors, periodistes, dissenyadors, estudiants, etc. Malgrat la seva prominència, la majoria dels recursos per aprendre visualització de dades s’enfoquen en eines en particular o indústria o es limiten a l’optimització de gràfiques individuals i no inclouen directrius generals pel desenvolupament de les habilitats professionals de visualització de dades.

Hem creat la Societat de Visualització de Dades per fer front a la falta de desenvolupament professional en el camp, per crear una comunitat més gran i proporcionar un espai que faci més fàcil aprendre els uns dels altres, com també les diferències. D’aquesta manera, esperem establir directrius pel desenvolupament professional per donar suport a qui s’inicia en la visualització de dades, com també a qui tingui una carrera establerta en aquest camp.

La visualització de dades és una part íntegra de la feina d’una gran varietat de professions, i per altres, un passatemps. Pel que fa els professionals que la utilitzen en el seu dia a dia inclou:

 • Especialistes en la visualització de dades a jornada completa
 • Enginyers front-end
 • Enginyers de programari
 • Professionals del disseny
 • Científics/Analistes de dades
 • Acadèmics
 • Periodistes
 • Científics/Investigadors
 • Artistes de dades
 • Aquells que no treballen en visualització de dades, però que creen projectes de visualització en el seu temps lliure
 • Altres professionals amb qui no haguem pensat

Estem amb els braços oberts, entusiasmats i encoratjats per aquesta diversitat. El nostre objectiu és adreçar la visualització professional de dades holísticament, sense restringir-la a un camp o a una eina. Això ens permetrà compartir i aprendre dels punts forts dels altres per fer que la disciplina avanci.

La Societat de Visualització de Dades té tres objectius:

 1. Oferir un espai per afavorir la participació constructiva amb la comunitat i així tractar problemes més amplis sobre la disciplina. Per exemple, farem servir Slack, una plataforma de xat, per donar als membres l’oportunitat d’aprendre i donar-se suport mútuament, participar en discusions, debatre els temes actuals de la disciplina i compartir els seus projectes. Recollirem els punts rellevants d’aquestes discusions i els resumirem regularment en aquesta publicació.
 2. Ser una font de recursos pels professionals de visualització de dades, independentment de si han treballat en el camp durant dècades o just acaben de començar. Això implica tenir un espai central per buscar i publicar llocs de feina, un lloc per buscar esdeveniments sobre visualització de dades, realitzar enquestes sobre el camp (com l’enquesta anual de Visualització de Dades, que deixarà de ser un projecte personal per ser una responsabilitat d’aquesta societat), destacar oportunitats com competicions de visualització de dades i premis, com també per resumir la informació més important de les últimes investigacions i tendències en la visualització de dades.
 3. Esdevenir un motor per impulsar la maduració i la professionalització de la visualització de dades. Inicialment fer-se membre serà gratuït. Esperem arribar a un punt on podem oferir suficient valor com per poder demanar una quota d’afiliació per poder donar suport a conferències i altres activitats de desenvolupament professional.

La Societat de Visualització de Dades va ser fundada per Amy Cesal, Mollie Pettit i Elijah Meeks, els quals tenen carreres professionals molt diferents:

Mollie és una dissenyadora de visualització de dades independent amb un historial en ciència de dades i educació en matemàtiques i geociència. Amy és una dissenyadora gràfica que es va enamorar del disseny amb dades quan treballava amb investigadors a Washington DC en una organització sense ànim de lucre. Va seguir aquesta passió i va obtenir un màster en Visualització d’Informació a MICA. Elijah és un enginyer de visualització de dades a Silicon Valley. Tots estan d’acord en què creant un centre de gravetat farà avançar el camp i la professió.

Si això t’interessa i vols participar en aquesta comunitat, no dubtis en fer-te membre. Si tens cap idea o el temps per exercir un paper més actiu, si us plau posa’t en contacte a través de correu electrònic, en la secció de comentaris o a través de Twitter.

Aquest article ha sigut traduït per mi, @guillemsegura, i co-escrit per @amycesal, Mollie Pettit i @ElijahMeeks.