Societatea Vizualizărilor de Date

În ultimii câțiva ani, vizualizările de date au devenit din ce în ce mai frecvente în viețile noastre cotidiene. Le vedem în articole de presă, pe rețelele de socializare, și mulți dintre noi, în fiecare zi la lucru. Munca de a creea și a folosi vizualizări nu se limitează la o singură profesie, ea poate fi întâlnită în inginerie, în profesiile analitice, în domeniul vânzărilor sau al jurnalismului, precum și la designeri, medici, studenți și nu numai. În ciuda răspândirii sale, majoritatea resurselor disponibile pentru a învăța să vizualizezi date fie se axează pe o unealtă anume, fie se limitează doar la optimizarea graficelor de diverse tipuri, și nu includ principii generale, necesare dezvoltării unor competențe profesionale în acest domeniu.

Am înființat Societatea Vizualizărilor de Date pentru aduce în discuție lacunele în ceea ce privește evoluția profesiei, dar și pentru a creea o comunitate largă de oameni și a asigura un spațiu divers unde putem învăța unii de la alții. Astfel, sperăm să stabilim niște principii pentru dezvoltarea profesională, pentru a-i putea sprijini atât pe cei care acum se lansează în vizualizarea de date, cât și pe cei care au deja o carieră stabilă în domeniu.

În multe profesii, vizualizarea de date este deja o parte esențială a muncii cotidiene, iar pentru mulți alții, ea este o pasiune. Printre aceia care sed folosesc de vizualizări zi de zi se numără:

Suntem încântați, deschiși și încurajați de o asemenea diversitate. Scopul nostru este să abordăm profesia vizualizărilor de date într-un mod holistic, fără să ne limităm la un subdomeniu sau la o unealtă anume. Asta ne va permite să învățăm unii de la alții, făcând în așa fel încât această disciplina să progreseze.

Societatea Vizualizărilor de Date are trei obiective:

Să fie un mediu ce încurajează schimbul de idei între membri în ceea ce privește problemele generale ale domeniului. De exemplu, utilizând platforma de chat Slack, membri vor putea să învețe unii de la alții, să se ajute între ei, să schimbe păreri, să dezbată subiecte de actualitate din domeniu și să-și arate lucrările proprii. Vom prelua principalele puncte din aceste discuții, publicând periodic o sinteză a lor.

Să devină o resursă pentru profesioniști, atât pentru cei cu decenii de experieță, cât și pentru cei care abia încep. Asta presupune ca Societatea să devină punct central pentru a căuta și publica anunțuri privind locuri de muncă, pentru a găsi evenimente despre vizualizarea datelor sau pentru a aduce la cunoștința membrilor oportunități precum competiții și premii. Tot în cadrul Societății Vizualizărilor de Date dorim derulăm sondaje (precum sondajul anual „Data Visualization Survey”, care, fiind anterior un proiect personal, va trece acum în responsabilitatea acestei organizații), și să publicăm totodată aspectele cele mai importante ale ultimelor cercetări și curente din domeniu.

Să se transforme într-un vector de maturizare și profesionalizare a vizualizărilor de date. A deveni membru este deocamdată gratuit. Sperăm să ajungem într-un punct în care oferim suficient aderenților noștri încât să ne permitem să cerem o cotizație de membru, din care să sprijinim ulterior conferințe sau alte programe de dezvoltare profesională.

Societatea Vizualizărilor de Date a fost înființată de Amy Cesal, Mollie Pettit și Elijah Meeks, fiecare cu un parcurs diferit: Mollie este freelancer în vizualizări de date cu un trecut în analiza de date în domeniul științific și cu o educație în domeniul matematicii și al științelor naturii. Amy este designer grafic și s-a îndrăgostit de designul de date lucrând alături de cercetători la un ONG în Washington DC. Și-a urmat această pasiune și a obținut un master în „Vizualizarea Informațiilor” de la Maryland Institute College of Art. Elijah este inginer în vizualizarea datelor în Silicon Valley. Toți trei sunt de părere că a pune bazele unui asemenea nucleu va trage domeniul vizualizărilor de date înainte.

Dacă cele descrise mai sus vă sună interesant și doriți să faceți parte din această comunitate, vă așteptăm să vă înscrieți. Dacă aveți idei sau timpul disponibil pentru a fi un membru activ, luați legătura cu noi prin email, în secțiunea de comentarii de aici, sau pe Twitter.

Acest articol a fost tradus de către Arnold Platon, și întocmit de @amycesal, Mollie Pettit & Elijah Meeks

Data Visualization Society

The publication for the Data Visualization Society, an initiative to foster community for data visualization professionals of all backgrounds.

20

20 claps
Elijah Meeks

Written by

Senior Data Visualization Engineer at Netflix. Created Semiotic. Wrote D3.js in Action. #d3js

Data Visualization Society

The publication for the Data Visualization Society, an initiative to foster community for data visualization professionals of all backgrounds.