Új Hammy verzió: 3.21.1

dbx.hu
DBX Blog
Published in
3 min readJan 12, 2022

--

2021 első Hammy verziójában megjelent a Black and White list kezelésünk szofisztikált felhasználói felülettel, melyben az engedélyezett és tiltott címeket, címmintákat definiálhatjuk, akár sablonokhoz rendelve is. A forgalomszabályozás már elérhető volt korábbi Hammy verzióban is, azonban most már az adminisztrácós felületen is kényelmesen konfigurálható és testreszabható egyéni igényeinknek megfelelően. Az archiválási konfigurációt kiterjesztettük és a HTML vizuális szerkesztő outlook kompatibilitását még tovább növeltük. És a már megszokott módon az aktuális kiadás is több hibajavítást tartalmaz.

Verziószám: 3.21.1
Kiadás dátuma: 2021. január

Black and White lista kezelés

Egyszerűsített whitelist vagy fehérlista kezelés már Hammy korai fázisától elérhető funkciók között szerepelt, azonban az elmúlt 1 hónapban ezt is sikerült magas szintre emelni az alkalmazásunkban. A fehérlista a megbízható, engedélyezett címzetteket, cím mintákat tartalmazza. A feketelista, nevében és funkciójában is ellentétes a fehérlistával, a megbízhatatlan, veszélyes, tiltott címzettek szerepelnek ebben a felsorolásban. Hammy mindkét lista kezelésére szofisztikált megoldásokat, és felhasználóbarát felületet biztosít az aktuális verziótól, ahol különböző szabályok segítségével lehet definiálni a fekete (tiltló) és a fehér (engedélyező) listák tartalmát, és az egyes elemek hatókörét is.

Forgalomszabályozás és küldési ablak

A forgalom szabályozás funkció szerver oldali komponense már megjelent korábbi verzióban is, azonban most végre az admin felületen is könnyedén vezérelhető. A forgalom szabályozás kezdetleges verziója már a Hammy Digitális Direkt Marketing (DDM) felületen ismert volt kötegelt küldés néven, melynek segítségével szabályozható, hogy hány darab levelet és milyen időközönként szeretnénk kiküldeni a kampányban. Ezt a funkcionalitást terjesztettük ki általánosan is, minden kommunikációs üzenet tekintetében, összes csatornára, nem csak a DDM felületen készült hírlevelekre. A funkció előnye, hogy használatával ne árasszuk el az ügyfeleket egyszerre nagy számú levéllel, elkerülve ezzel például az ügyfélszolgálathoz beérkező esetleges tömeges megkereséseket.

A forgalomszabályozást két paraméterrel lehet vezérelni, a küldési időablakkal és küldési sebességgel. Ennek megadásához készült el az admin felületen elérhető új oldal. A küldési időablak azt határozza meg, melyek azok az időszakok, amikor az adott sablonból készült kommunikációs üzenet kiküldhető.
A küldési sebesség az óránként küldhető üzenetek számát szabályozza. Ha ezt meghaladó üzenet küldési kérés érkezik a Hammy-be, akkor a megadott sebesség feletti üzeneteket várakoztatjuk.

HTML vizuális szerkesztő outlook kompatibilitás

A korábban már webinárium keretében is bemutatott HTML vizuális szerkesztő fejlesztése, finomítása folyamatosan zajlik, annak érdekében hogy minden kliensen és platformon, egységesen és reszponzívan jelenjenek meg a HTML email tartalmak. A Hammy vizuális szerkesztő egy komponens alapú HTML sablon szerkesztő, amelyben előregyártott egyszerű és komplexebb építőkockákkal lehet felépíteni gyakorlatilag bármilyen HTML email tartalmat, nagyfokú rugalmassággal. A legnagyobb kihívást a Microsoft Outlook család különböző verziójú klienseiben megjelenítendő HTML email-ek jelentik, mivel ezek talán a legkevésbé követik a standard HTML szabályokat. Ennek javítása érdekében készítettük el az aktuális javító csomagunkat, melyben több, ismert Microsoft Outlook megjelenítési problémára nyújtunk egyedi megoldásokat.

Archiválási konfiguráció az üzenet típusokhoz

A Hammy alkalmazás működéséhez szorosan kapcsolódik az archívum vagy dokumentum menedzsment rendszer (DMS) fogalma is. Akár a kiküldött dokumentumok, levélképek hosszú távú tárolását nézzük, akár azt hogy a kiküldendő dokumentumok DMS-ből is csalódhatnak a levélhez, mindkét esetben szorosan összefügg az ügyfélkommunikáció a tárolással. És a jogi követelményekről, törvényi megfelelésről még nem is beszéltünk. Hammy több különböző DMS implementációval képes együttműködni, sőt saját, beépített, teljes funkcionalitással rendelkező elektronikus dokumentumtárral rendelkezik (Doky). Az, hogy az archiválás mit érint pontosan, milyen konfigurációval történik meg, azt csak a szerviz hívás paraméterein keresztül lehetett megadni eddig. Ettől a verziótól ezek a paraméterek már beállíthatók az admin felületen, sablonhoz, sablon csoporthoz és általános konfigurációként is, ezzel is még kényelmesebbé téve a hosszú távú megőrzés és visszakereshetőség folyamatát.

Ez a bejegyzés eredetileg a Hammy3 Blogon jelent meg 2021.02.18-án. Url: https://hammy3.com/blog/9-uj_hammy_verzio_3_21_1

--

--

dbx.hu
DBX Blog
Editor for

DBX is a small Budapest-based tech company. We do extraordinary software engineering for modern businesses and write about it.