ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 1000 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ST. CATHERINE’S

Artemis Zotaj
DELPHIS CREATIVE CLIMATE BLOG
1 min readApr 11, 2020

Ένα υγιές σχολικό περιβάλλον συνδέεται άρρηκτα με τις συνθήκες άνεσης τόσο μέσα στις τάξεις όσο και στους υπόλοιπους χώρους. Ειδικότερα στις νέες εγκαταστάσεις του St. Catherine’s, οι ανάγκες για θέρμανση και ψύξη είναι ιδιαίτερα υψηλές, καθώς στο σχολείο φοιτούν πάνω από 1000 μαθητές και υπάρχουν αίθουσες μαθημάτων, βιβλιοθήκη, εργαστήρια πληροφορικής και επιστημών, χώρος σίτισης, αίθουσες θεατρικών παραστάσεων κλπ.

Για την κάλυψη των απαιτητικών προδιαγραφών του St. Catherine’s η Delphis προσέφερε λύσεις στην παραγωγή της ψύξης για τον κλιματισμό του σχολείου κατά τους θερινούς μήνες, στον προκλιματισμό του νωπού αέρα και στην αποτελεσματική διανομή της ψύξης και της θέρμανσης .

Στο έργο, τοποθετήθηκαν αερόψυκτοι ψύκτες με τεχνολογία screw inverter για υψηλή ενεργειακή απόδοση, ειδικά στις ενδιάμεσες περιόδους, και τερματικές μονάδες νερού χαμηλής στάθμης θορύβου για την αποτελεσματικότερη διανομή ψύξης και θέρμανσης στο σχολείο.

Επιπλέον, οι μηχανικοί της Delphis έλαβαν σοβαρά υπόψιν την απαίτηση του σχολείου για βέλτιστη ποιότητα αέρα και την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας. Γι’ αυτό το λόγο η εταιρία προμήθευσε κεντρικές κλιματιστικές μονάδες εξοπλισμένες με ανάκτηση θερμότητας για την ελαχιστοποίηση της ενέργειας που απαιτείται για τον κλιματισμό του νωπού άερα.

Με την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού κλιματισμού, η Delphis συμβάλει στο στόχο του St. Catherine’s να δημιουργήσει εξαιρετικούς χώρους μάθησης.

--

--