Astral

linda chr halvorsen
Lille rosin
Published in
2 min readOct 7, 2017

Astral, Oslo — fredag 29. september 2017 — Winemakers dinner med Trimbach og Symington

Vår første winemakers dinner. Det var en spesiell greie. Ikke dårlig, liksom — kommer absolutt til å gjøre det igjen! Men, ja…spesielt.

Basically sponsa middag med vinprodusenter. Her var det to, og importør og vinprodusent var med. Så måltidet fikk en pussig rytme av vin-presentasjon fra vinprodusent mellom hver rett, og en prat med importør ved bordet til kaffen. Men gøy å høre mer om vinen vi drakk også, forsåvidt! Pluss at vinsubsidiert mat er mye god mat for penga…!

Kveldens meny

  • Krabbe, løpstikke, tang og syltet selleri
  • Lettrøkt ishavsrøye med nepe, reddik og løyrom
  • Foie gras med plomme og brioche
  • Culotte av kalv, med kantareller, rødbeter, beinmarg og trøffel
  • En creme brulée-terte med iskrem

…og masse, masse vin!

Klar for masse vin! Startet det hele med en aperitiff på hvit portvin med tonic og appelsinskrell. Var faktisk utrolig god.
Yum, yum, yum! Krabbe og syltet selleri! Tangen på toppen var svært bra. Til denne fikk vi to viner til: Pinot Gris Réserve 2014, og Pinot Gris Réserve Personelle MGN 2011.
Røkt ishavsrøye. Som jeg ettertrykkelig har lært er en rød fisk. Kjempegod røkt! Her fikk vi en supertørr riesling: Riesling Cuvée Frédéric Emile 2008. 1,1 g sukker per liter — var sykt god.
Vi fikk økologisk foie gras — som var ikke-tvangsforet-foisgras. Som viste seg å også bety en ganske mager foie gras…dessverre. Hadde vært digg med ordentlig feit foie gras uten plastikkrør-ned-i-halsen-bagsjen. Oh, well! Med litt ekstra salt og god vin til, var det absolutt ok! Og vinen vi fikk var en supersøt Gewurstraminer Vendanges Tardives 2011. Supersøt, men “godt balansert” som de sa!
Kalve-culotte. Viser seg å være et veldig godt stykke kjøtt, men det må visst skjæres på rett måte for at det ikke skal bli megaseigt. Med marg-biter oppå blir det jo hvert fall en vinner. Og rødbetene var så gode til! Vi fikk to viner til denne: en Post Scriptum de Chryseia 2015, og en Chryseia 2014. Laget av portvinsprodusenten. Som var ærlig på at det ikke akkurat var ekspertisen deres å lage vanlig rødvin. Men den var god!
Og så: en kjempegod dessert. Helt superb å putte creme brulée-blandingen oppi et terteskall, for det knakk liksom søtheten så godt av. Og med melkeisen og bringebær+bjørnebær-kompotten på toppen ble det en av de beste dessertene jeg har fått på lenge! Nå ble det portvin til maten: Graham’s 10 y. o. Tawny — fra en metusaleh-flaske! Gøy.

--

--

linda chr halvorsen
Lille rosin

Digitalisering, produktutvikling og produktledelse. Leder for Design i Bekk