Marcus Ingvartsen — i midten — skifter med øjeblikkelig virkning til den belgiske klub Genk. Foto: Jens Dresling/Ritzau Foto

FC Nordsjælland sælger topscorer til belgisk klub

FC Nordsjællands topscorer Marcus Ingvartsen er blevet solgt til den belgiske klub KRC Genk, der spiller i den bedste række. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Angriberen skifter dermed for første gang i karrieren klub, når han forlader Farum. Marcus Ingvartsen har spillet i Farum Boldklub og FC Nordsjælland, siden han var fem år gammel. Han fik sin Superliga-debut, da han var 18 år gammel i 2014 og slutter altså af som Superliga-topscorer i klubben.

I bunden af artiklen kan du se en video med alle Marcus Ingvartsens 23 mål fra sidste sæson

“Jeg er vokset op i Farum, og det er FC Nordsjælland, som jeg har set op til som knægt. Jeg har som en lille dreng siddet på tribunen til kampe, jeg har været bolddreng, og jeg har spillet i klubben, siden jeg var fem år gammel. Alt sammen med en drøm om en dag at få lov til selv at spille på førsteholdet i Superligaen. Jeg er stolt over at have været i den samme klub gennem alle årene,” fortæller Marcus Ingvartsen på fcn.dk.

“Jeg er selvfølgelig enormt glad over at være nået hertil, men det er også mærkeligt at skulle sige farvel til det, der har været min hverdag i rigtig mange år. Det er en super fed klub, og jeg elsker at være her, og det er fedt at FC Nordsjælland har kunnet udvikle mig og bringe mig videre. Jeg føler mig klar til det næste skridt, og jeg glæder mig til at tage fat på nye opgaver,” lyder det fra Ingvartsen.

Et godt menneske

Sportschef Carsten V. Jensen er selvfølgelig ked af at skulle sige farvel til sin topscorer.

“Det er selvfølgelig en speciel dag, hvor vi er ærgerlige over at sige farvel til vores topscorer og et godt menneske, men vi er samtidig glade og stolte over, at vi sammen med Marcus kan opfylde hans ønske om et skifte til udlandet, som samtidig sikrer os en god transfersum. Vi har haft fokus på at finde den rette hylde til Marcus, og vi tror på at dette vil være et passende næste skridt for ham”, siger Carsten V. Jensen.

Også cheftræner Kasper Hjulmand ønsker Ingvartsen alt det bedste i sin nye klub i Belgien.

“Marcus har arbejdet fantastisk igennem lang tid og har opbygget en karakter, som er alt det, vi gerne vil have. Han er en rollemodel, og vi vil gerne lave rollemodeller, som gør en forskel for andre. Vi er stolte i klubben over at have skabt sådan en person og afslutter. Vi ser frem til at følge ham i hans udvikling, og han skal holde fast i hans stærke arbejdsmoral, som har gjort ham god. Det bliver spændende at følge ham tage de næste skridt i Belgien til at starte med, og så må vi se hvad der sker derfra,” fortæller Hjulmand til fcn.dk.

Marcus Ingvartsen nåede at spille 74 Superliga-kampe og scorer 30 mål for FC Nordsjælland.

Se alle Marcus Ingvartsens 23 mål fra sidste sæson her:

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.