Gul ambulance.

Lille barn nær druknedøden: Nu fortæller dagplejemor om det rystende øjeblik

Der var tale om sort uheld, da en dreng på bare halvandet år mandag faldt i en dam i Frederikshavn.

Det fortæller drengens dagplejemor Ditte Rolin i et interview med Ekstra Bladet.

Mandag var den halvandet år gamle dreng på besøg i sin dagpleje som så mange gange før, da ulykken indtraf. Det ellers normalt afspærrede område med dammen stod ved en fejltagelse åbent, og det resulterede i, at den lille dreng faldt i vandet.

Kort forinden havde Ditte Rolin og hendes kollega bemærket, at den lille dreng er væk. Da Ditte Rolin kiggede rundt i huset efter ham, kunne hun pludselig høre råb fra køkkenet, fordi kollegaen havde fundet drengen liggende i havedammen. Kollegaen hoppede i vandet for at få drengen op, og da det lykkedes, kunne de se, at drengen var livløs og grå i hovedet.

»Vi begynder at give ham førstehjælp. Han får hjertemassage og kunstigt åndedræt. Efter vi har begyndt førstehjælpen, begynder han at spytte vand ud og kaste op. Samtidig får vi ringet 112, der instruerer os i at fortsætte, indtil redderne kommer. Imens vi arbejder på ham, begynder han at få farve i hovedet igen og tager enkelte indåndinger,« siger Ditte Rolin til Ekstra Bladet.

Umiddelbart efter ankommer en ambulance til stedet, og da de forlader dagplejen med den lille dreng for at køre mod Aalborg Universitetshospital med politieskorte, trækker drengen selv vejret, og hans hjerterytme er fin.

Efterfølgende blev de andre børns forældre ifølge Ekstra Bladet underrettet, og senere mandag fik Ditte Rolin oplyst, at den halvandet år gamle dreng havde det godt igen.

Politiet udfærdiger nu en rapport på sagen og skal undersøge, om der er sket procedurefejl i forbindelse med pasning af børnene. Kommunen er også underrettet om sagen.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.