Mand havde ondt i øret: Fire læger ignorerede det — og nu er han død

En britisk mand har mistet livet, efter hele fire læger overså en fatal sygdom.

MODELFOTO. (Billede: Shutterstock)

Fire gange tog briten Andrew Broadhurst af sted til sin læge, fordi han havde ondt i sit øre, hovedpine og til sidst også synsforstyrrelser. Fire gange blev det ikke opdaget, hvad det var, der egentlig var galt. Det endte med at koste ham livet.

Første gang, Andrew Broadhurst på 39 år tog til læge, var den 2. december sidste år.

Forinden var hans ører begyndt at føles blokerede, fortalte hans mor — Brenda Partridge — under en høring om sagen i Birmingham Coroner’s Court tirsdag.

»I november og december blev hans ører blokerede, og han begyndte at få ondt i ørerne,« sagde hun.

Sønnen tog både smertestillende piller, for at holde smerten ud, mens han samtidig forsøgte at få bugt med blokeringen ved at benytte sig af forskellige olier. Men intet hjalp. Moderen ringede derfor til vagtlægen, som ønskede at tale med Andrew.

»Han (Andrew, red.) sagde, at det gjorde ham vanvittig, han rystede på grund af smerten, mens han holdt om sit øre. Efter at have brugt olie, kom der noget sort smuds ud af øret, og jeg fortalte, at jeg mente, han havde en infektion,« fortalte Brenda under høringen ifølge Independent.

Den 18. og 25. januar tog Andrew igen til lægen, da det ikke blev bedre. Det samme skete igen den 7. marts, hvor det også havde udviklet sig til voldsomme hovedpiner og problemer med synet.

En af lægerne udskrev ham olier til at hjælpe med blokeringen af ørerne. En anden mente, det kunne være migræne.

Men det blev kun værre. Meget værre.

‘Han var helt fjern’

Den 16. marts blev han indlagt på Birmingham’s Queen Elizabeth Hospital efter at være kollapset i sit bad.

»Jeg var stået op og var klar til at tage på arbejde, da Andrew fortalte, at han havde det dårligt. Jeg sagde: ‘Bare læg dig tilbage i sengen og slap af’. Da jeg kom tilbage ind i soveværelset, kunne jeg høre, at Andrew havde det meget dårligt ude på badeværelset. Hans arme var over hans øjne. Han kiggede på mig, og han var helt fjern, mens hans sagde: ‘Mor, mor, mor’. Jeg ringede bare efter en ambulance,« forklarede Brenda.

Efter at være blevet indlagt på hospitalet opdagede lægerne, at Andrews hjerne var hævet.

Dagen efter døde han.

Det viste sig, at han led af meningitis og en akut hjernebetændelse, som en øreinfektion var skyld i. En øreinfektion, som ingen af lægerne havde opdaget i de tre måneder, Andrew havde haft problemer og opsøgt dem for at få hjælp.

Efter høringen afgjorde en retsmediciner, at Andrews dødsårsag skyldtes naturlige årsager.

Til det engelske medie The Sun fortalte Brenda efterfølgende:

»Hele familien er fuldstændig knust (over det, der skete, red.). Når jeg tænker tilbage, kan jeg slet ikke forestille mig den smerte og lidelse, som Andrew måtte gå igennem i de sidste øjeblikke af sit liv.«