Prinsesse Marie er vild med danske vaner: En enkelt ting skal hun dog samle mod til

I det kongelige hjem på Emiliekildevej i Charlottenlund bliver der om vinteren hygget meget foran den tændte pejs. For selv om prinsesse Marie er fransk af fødsel, har hun lært at hygge sig og at sætte sig op på cyklen, når hun skal hente børnene fra daginstitution og skole. Det fortæller prinsessen i et stort interview med det franske magasin Point de Vue.

I prinsesse Maries brune øjne er hendes mand en viking. Godt nok har prins Joachim hverken langt hår og skæg. Ej heller drager han hærgende og plyndrende gennem England, som vore forfædre blev kendt world wide for. Alligevel er den danske prins en viking. Det fortæller prinsesse Marie til det franske magasin Point de Vue, da hun bliver spurgt, om Danmark virkelig er fyldt med vikinger?

»Det er sandt. Min mand er aldrig syg. Han går aldrig til lægen. Han er meget stærk. Han er en viking. De har gode gener,« lyder det fra prinsessen til det franske magasin, der på mange måder kan sammenlignes med Billedbladet.

I interviewet afslører Marie også, at er hun vild med at hygge sig, som kun vi danskere kender til. Især om vinteren hygger hun igennem med at tænde stearinlys overalt i den store, hvide villa, og så sidder hun og Joachim gerne foran den tændte pejs og lytter til deres børns leg i huset. Eller de læser en god bog.

Prinsesse Marie roser også den danske skolemodel, hvor skolebørnene i de små klasser kun har få undervisningstimer. Og at børnene først begynder i skole, når de er i seks års alderen. Den model passede nemlig godt til lille prins Henrik, der begyndte i 0. klasse for to år siden. Mens lillesøster Athena, der fylder fem til januar formentlig skal i skole allerede næste sommer.

Til gengæld har flere af danskernes vaner og adfærd overrasket den franskfødte prinsesse, da hun kom hertil i 2008. Blandt andet at vi lader vores babyer sove til middag i barnevognen udenfor. Også om vinteren. Lige som hun også skulle vænne sig til, at så godt som alle cykler. Og at det både er ministre, pæne damer med stilethæle og unge og gamle.

»Nu gør jeg det også.Jeg har helt vænnet mig til det. Jeg tager min søn, min datter sågar min hund med«, fortæller Marie, der da også er blevet set cyklende i de københanvske gader på en Niholacykel med både Henrik og Athena siddende foran.

Den danske nationalspise, flæskesteg, er også blevet vel modtaget af de franske smagsløg. Faktisk så meget, at Marie fremhæver den danske spise som en af hendes absolutte livretter. Lige som hun fremhæver det danske rugbrød som en stor delikatesse.

Til gengæld har hun haft brug for tid til at samle mod til selv at prøve en anden dansk beskæftigelse. Vinterbadning.

»Folk svømmer om vinteren. Åbenbart fordi det får en til at føle sig særligt forfrisket. Jeg har tænkt mig selv at prøve det, fordi jeg er et meget nysgerrigt menneske, og jeg ønsker ikke at dø uden at have prøvet det«.

Om vinterbadning bliver endnu en dansk vane, som prinsesse Marie også tager til sig, vil tiden vise.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.