Stort dansk byggemarked solgt til Tyskland

Silvan byggemarked.

Den danske byggekæde Silvan er blevet solgt.

Det fremgår af en pressemeddelelse mandag morgen.

Den nye ejer er Aurelius Group, som er en tysk kapitalfond.

Allerede for fem måneder siden meldte Stark Group, som står bag Silvan, ud, at Silvan skulle sælges, fordi man ville satse på det professionelle håndværker-segment via kæden Stark.

»Vi vil fremadrettet i endnu højere grad være den professionelle håndværkers foretrukne leverandør. Derfor har vi taget en beslutning om at skulle sige farvel til Silvan. Vores strategiske analyser har vist, at tidspunktet er rigtigt til at skærpe vores fokus på det, der er vores kerneforretning, nemlig at levere til de professionelle kunder,« sagde direktør Søren P. Olesen dengang i en pressemeddelelse.

Nu fortæller han, at man med salget af Silvan til Aurelius Group har fundet den rigtige ejer:

»Med et salg af Silvan til Aurelius Group er det lykkedes os at finde en god ejer, der vil kunne videreudvikle kæden, som den fortjener i den særlige Silvan-ånd, og kunderne vil fortsat være i trygge hænder hos Aurelius Group. Samtidig kan Stark Group nu fokusere på de professionelle håndværkere i Norden. Det er den helt rigtige løsning for alle parter,« siger Søren P. Olesen ifølge Berlingske Business i en pressemeddelelse.

Silvan har 42 byggemarkeder rundt om i landet og beskæftiger omkring 1.400 medarbejdere. Det gør byggemarkedskæden til en af de største på det nordiske marked.

»Silvan er et velkendt mærke i Danmark og opererer på et sundt marked,« udtaler et bestyrelsesmedlem i Aurelius Group, Donatus Albrecht, en pressemeddelelse om salget.