Tennis-legende: Wozniacki kan vinde en Grand Slam — hvis jeg får lov at træne hende

Caroline Wozniacki (bill.I) har muligheden for at vinde en Grand Slam, mener Martina Hingis, der mener, at der bare skal lidt justeringer af danskerens spil til, for at det lykkes. Foto: TONY O’BRIEN

Caroline Wozniacki måtte mandag strække ketsjer i Wimbledons damesingle-turnering, da hun tabte til Coco Vandeweghe fra USA i ottendedelsfinalen. Dermed har den tidligere danske verdensranglist-etter stadig aldrig vundet en af de såkaldte Grand Slam-turneringer (Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open). Men det kan Caroline Wozniacki godt komme til.

Det mener den tidligere Wimbledon-vinder Martina Hingis.

»En spiller, der virkelig har et godt spil, og som har muligheden for at vinde en Grand Slam — men som ikke har gjort det endnu — er Caroline Wozniacki,« fastslår Martina Hingis over for metro,co.uk

»En anden spiller er Agnieszka Radwanska, der har et spil, som nok minder lidt om mit eget. Hun har også været i finalen i en Grand Slam, men ingen af dem har vundet én endnu,« siger den tidligere schweiziske superstjerne.

Den nu 36-årige Martina Hingis er stadig aktiv tennis-spiller i double. Hun har også tidligere haft småjobs som træner. Foto: THOMAS SAMSON

Der er dem, der mener, at det er blevet et mentalt problem for de to spillere, at de ikke har vundet en Grand Slam endnu, selvom de har potentialet til at gøre det. Men det mener Martina Hingis ikke.

»Det er ikke et mentalt spørgsmål. Det er nogle småting, der skal rettes på. Det er nogle justeringer af deres spil,« siger hun.

Martina Hingis vandt i slutningen af halvfermserne Australian Open tre gange, Wimbledon en gang og US Open en gang. Caroline Wozniacki har været i US Open-finalen to gange, mens Agnieszka Radwanska har været i WImbledon-finalen en gang. I år røg de begge ud af ottendedelsfinalen i Wimbledon-turneringen.

Martina Hingis har siden i perioder arbejdet som træner, og hun kunne godt tænke sig at træne Caroline Wozniacki eller Agnieszka Radwanska.

Men som den nu 36-årige Martina Hingis også siger.

»Jeg lader normalt dem om at komme til mig. Jeg bryder mig ikke om at tage det første skridt. Og deres omgivelser skal også være indstillet på, at jeg skal træne dem.«

Caroline Wozniacki har igennem årene adskillige gange forsøgt sig med trænere udefra. Det er hver gang endt med korte ansættelser, hvorefter faderen, Piotr Wozniacki, igen har overtaget træningen.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Denmark Top News’s story.