Цифрова Гривня України — HRN

Deps Official
depsua
Published in
9 min readNov 8, 2018

HRN — національна криптовалюта, створена людьми для людей за допомогою технології блокчейн

Мета проекту HRN — інтеграція в державну систему внутрішніх розрахунків України. Команда проекту ставить перед собою завдання замінити фіатну (стандартну) систему України на цифрову з використанням HRN в державних розрахунках.

Розповсюдження HRN

Кожен бажаючий громадянин України може безкоштовно отримати 190 HRN за програмою AirDrop і Bounty:

  • з 1 листопада по 1 грудня 2018 р. будь-який бажаючий громадянин України може подати заявку і отримати 190 HRN (100+90) на один рахунок;
  • з 1 грудня до 1 липня 2019 року. по 190 HRN (100+90). можуть отримати безкоштовно тільки громадяни України після проходження процедур перевірки особистості та підтвердження українського громадянства.

190 HRN розподіляються наступним чином:

  • Програма AirDrop — 100 HRN будуть зараховані на ваш гаманець протягом 5 робочих днів після заявки на отримання та проходження процедури KYC (підтвердження нами вашої особи та українського громадянства, крім періоду з 01.11 по 01.12.2018, під час якого процедура верифікації буде спрощеною). Ніяких дій, крім реєстрації в системі, заявки на отримання та підтвердження вашої особистості від вас не потрібно.
  • Програма Bounty — 90 HRN будуть розділені на 6 рівних частин і відповідну кількість завдань. Ви отримаєте по 15 HRN за виконання кожного простого завдання. Приклад: допомога в спільноті в Facebook — стати частиною нашої спільноти: підписатися в групу, вподобати пост і поділитися ним у своїй стрічці. За витрачені 5 хвилин свого часу і надання нам допомоги в просуванні ви отримаєте 15 HRN. І таких завдань буде всього 6, аналогічних зазначеним прикладом і рівних за складністю. Отримані HRN підсумовуються і виплачуються після виконання всіх завдань, на які ви погодилися. Bounty програма почнеться наприкінці 2018 р.

Підсумок: E-Ukraine безкоштовно переводить 100 HRN за програмою AirDrop, а наступні 90 HRN — за виконаними завданнями за програмою Bounty.
Примітка: HRN можна безкоштовно купити незалежно від Airdrop / Bounty програми по встановленому курсу. Для цього достатньо подати заявку в систему E-Ukraine.

Додаткові можливості у період розповсюдження HRN

Автори проекту створили реферальну програму стимулювання та мотивації залучення знайомих та рідних до нашої децентралізованої системи.

Ця програма не є обов’язковою, а лише одним з інструментів, який допоможе нашому проекту швидко набирати обороти, і який можна використовувати один раз, кілька разів, а можна не використовувати взагалі — на ваш особистий розсуд.

Мультирівнева реферальна програма (по +5 HRN кожному рівню), яка фінансується з фонду розвитку (з 95 млн HRN):

Рівень 1. Ви зареєструвалися самостійно — ніхто не отримав за вашу активність бонус.

Рівень 2. Знайомий, незнайомий, або член родини зареєстрував вас — той, хто зареєстрував, отримує +5 HRN на свій бонусний рахунок. Ви можете самостійно підписати всіх членів вашої родини, без обмежень за віком, але за їхньою згодою, або згодою їх опікунів. І за кожного отримаєте +5 HRN на свій рахунок.

Рівень 3. +5 HRN першому рівню; +5 HRN другому

Рівень 4. +5 HRN першому рівню; +5 HRN другому; +5 HRN третьому

Рівень 5. +5 HRN першому рівню; +5 HRN другому; +5 HRN третьому; +5 HRN четвертому

Рівень 6. +5 HRN першому рівню; +5 HRN другому; +5 HRN третьому; +5 HRN четвертому; +5 HRN п’ятому.

Примітка: система не отримує реферальних бонусів, як і не отримують їх члени команди, діяльність яких фінансує ДЕПС.

Більш докладно ця програма буде описана пізніше в окремому файлі.

Формування ціни і кількості HRN

  1. Токени HRN випущені в обсязі 2,1 млрд.
    2. 1,9 млрд. HRN будуть роздані по більшій частині українцям через AirDrop і Bounty програми по 190HRN на людину: мінімум 100, максимум 190.
    3. Резерв становить: 105 млн. HRN — 5%.
    4. Остаточні 95 млн. HRN будуть спрямовані на реалізацію проекту та підвищення ліквідності HRN (включаючи реферальну програму).
    5. Стартовий фіксований курс 1 HRN на момент запуску проекту дорівнює еквіваленту в 10 USD.
    6. AirDrop і Bounty програми безкоштовної роздачі HRN будуть діяти до 1 липня 2019 року.
    7. Перед виходом на ринок курс HRN буде змінено. Проект E-Ukraine передбачає створення стабільної криптовалюти, прив’язаної до реального ВВП України. Це означає, що на момент закінчення роздачі HRN буде визначена реальна кількість активних HRN (мінімум 1 транзакція — отримання на ваш рахунок, наприклад. Виключення: резервний фонд та фонд розвитку HRN), і ця кількість буде прив’язуватися до реального ВВП України.

Може статися одна з наступних ситуацій:

  • Ситуація 1 — Попит на HRN менше очікуваного, і на дату фіналу є нерозподілений залишок у HRN.

Що ми зробимо?

Ми спалимо всі нерозподілені HRN з фонду громадян, який на даний момент складає 1,9 млрд. HRN.

Після проведення перерахунку за формулою: актуальні дані реального ВВП України, розділені на суму всіх активних HRN.

Приклад розрахунку ціни, коли ми спалили 1,5 млрд. HRN, і в нас залишилося 600 млн. HRN:

87,342 млрд. USD / 0,6 млрд. HRN = 145,57 USD за 1 HRN — приблизна вартість 1 HRN, якщо всього 600 млн. HRN стануть активні, а реальний ВВП України в доларовому еквіваленті залишається незмінним.

Це в 14,5 раз вище того курсу, який на даний момент закладено у розрахунках. Чем менше ми роздаємо HRN, тим дорожче вони будуть на дату перерахунку перед виходом на ринок.

  • Ситуація 2 — Попит на HRN більше очікуваного, і до дати фіналу були випущені додаткові HRN для задоволення попиту.

Що ми будемо робити і як будемо рахувати?

Припустимо, ми ще кілька разів випустили HRN до 1 липня 2019 року, і на кінець суми випущених HRN склали не планові 2,1, а 5 млрд. HRN.

Ми проведемо перерахунок за формулою:

актуальні дані реального ВВП України, поділені на суму усіх активних HRN

Приклад розрахунку ціни:

87,342 млрд. USD / 5 млрд. HRN = 17,47 USD за 1 HRN — приблизна вартість 1 HRN, якщо 5 млрд. HRN стануть активними, а реальний ВВП України в доларовому еквіваленті залишиться незмінним.

Це на 7,5 USD більше, ніж стартовий курс, який на даний момент закладено в розрахунках.

Чим більше ми роздаємо HRN, тим дешевше вони будуть на дату перерахунку до виходу на ринок, але при цьому вони будуть дорожче, ніж та ціна, яка закладена в стартових розрахунках.

  • Ситуація 3 — Попит на HRN дорівнює очікуваному, і на дату фіналу немає залишку та немає додаткового випуску HRN.

Що ми робимо?

Ми проведемо перерахунок за формулою:

актуальні дані реального ВВП України, поділені на суму всіх активних HRN

Приклад розрахунку ціни за даною ситуацією:

87,342 млрд. USD / 2,1 млрд. HRN = 41, 59 USD за 1 HRN — приблизна вартість 1 HRN на даний момент, якщо всі випущені HRN стануть активними, а реальний ВВП України в доларовому еквіваленті залишиться незмінним.

Ваш актив зросте з 10 USD за 1 HRN, більш ніж у 4 рази, і складе: 190 HRN * 41, 59 USD = 7902 USD.

Чим вище реальний ВВП України, тим дорожче буде HRN, а так як у нас країна має один з найнижчих у світі ВВП на душу населення і має можливості росту, то при правильному підході можна прогнозувати зростання ВВП мінімум в 10 разів через 2–3 року, а це означає, що ваші HRN будуть дорожчати, і можуть коштувати в 10 разів дорожче з дати виходу їх на ринок.

Як часто змінюватиметься курс, і як він буде регулюватися?

Спочатку E-Ukraine визначатиме вартість HRN на підставі даних річного звіту, а по мірі доступу до інтерактивних даних ВВП України, з’явиться можливість автоматизувати цей процес і встановлювати курс в реальному часі на поточний момент.

Ліквідність і цінність валюти — пріоритетні завдання для E-Ukraine. Автори проекту вибрали стратегію стабільних криптовалют, які не мають сильної волатильності.

Приклад: USDT — криптовалюта, яка підкріплена реальними доларами, але яких ніхто з трейдерів в реальності не бачить.

Цей проект успішно набирає цінність і володіє ліквідністю, і його жорстка прив’язка до курсу долара не заважає даному проекту, а навпаки допомагає трейдерам уникати волатильності і втрат на ринку криптовалют.

HRN вигідно відрізняється від стабільних криптовалют тим, що прив’язується не до друкарського верстата, а до реальної економіки реальної країни. Чим вище показник ВВП, тим буде дорожче HRN.

Застосування HRN в розрахунках

HRN створені, як внутрішня криптовалюта E-Ukraine. HRN — випущений токен, створений на стабільному і еволюціонуючому блокчейні NEM (всередині системи має назву «мозаїка»).

З моменту отримання HRN на гаманець платформи, кожен користувач системи буде мати можливість перевести HRN в будь-який момент і будь-якому учаснику, що має NEM гаманець.

Транзакції не безкоштовні і коштують 0,1XEM, що дорівнює приблизно 0,01USD на 01 листопада 2018 р (xem — це кріптоактів і паливо для розрахунків у блокчейні NEM).

Користувачі можуть самостійно продавати та купувати HRN за фіксованою ціною.

Модератори проекту будуть стежити за ринком і запобігати спробам демпінгу HRN, тому що мають намір створити ліквідний криптоактив, а ком’юніті E-Ukraine не хоче бачити HRN в списку спекулятивних і маніпулятивних фінансових інструментів.

Банк і Біржа E-Ukraine допоможуть користувачам системи обмінювати HRN на товари, сировину, послуги та інші цінності.

Смарт-міста і територіальні громади будуть застосовувати HRN для автоматизації платежів, а держава в своїх розрахунках, як систему запобігання корупції.

Усе це підвищить цінність криптовалюти і виведе її на міжнародний фінансовий ринок.

HRN — модель токеноміки

Дорожня карта створення з HRN ліквідного активу (доповнена на 01.11.2018)

Як ми колективно створимо з цифрового коду реальну цінність національного рівня і зробимо з нулів і одиничок ліквідні гроші, які будуть рости в ціні і котируватися на світовому ринку:

1. Створення національної криптовалюти України на одній з міжнародних стабільних блокчейн-платформ. Реалізовано, токени випущені на платформі NEM.

2. Створення фондів з мультипідписом, і розподіл HRN за призначенням. Реалізовано, фонди створені, мультіподпісь і рух по фондам протестовано.

3. Запуск процесу розробки форуму для комунікації користувачів, внутрішньої KYC перевірки, перших плагінів платформи ДЕПС і гаманця для транзакцій з HRN. Процес частково реалізований. Зроблено форум (перенесено спілкування до Телеграм групи), кабінет ДЕПС, через який користувачі можуть пройти верифікацію на громадянство і підтвердити свою особистість. Решта активностей з даного пункту знаходяться в процесі розробки.

4. Нотаріальне посвідчення в блокчейне прав, на основі яких буде реалізована вся нижченаведена активність. Реалізовано, права народу України нотаріально завірені.

5. Поширення створеної криптовалюти між громадянами України за допомогою airdrop, bounty та реферальной програм. Процес запущено, інтерес до нової цифрової гривні високий, що доводить кількість заявок на отримання криптовалюти, без вкладень в рекламну компанію.

6. Маркетинг. Старт рекламної кампанії.

7. Залучення інвесторів. Закінчення процесу підготовки для інвесторів всієї необхідної документації.

8. Піар, що формує новий національний тренд. Старт піар кампанії.

9. Початок розробки, в рамках проектів ДЕПС і HRN, децентралізованих міжнародних бірж по всім торгівельним активам: товарної, фондової, валютної, ф’ючерсної, опціонної та біржі праці. Усі біржі будуть прив’язані в розрахунках до HRN. Відсутність біржових комісій, податкових відрахувань і прозорість блокчейн угод допоможуть цим біржам швидко наростити обороти, що створить стабільний попит на HRN. Початок процесу розробки першої біржі ДЕПС.

10. Крос-піар з міжнародними блокчейн ком’юніті, що дозволить залучити іноземний актив і міжнародну підтримку проекту. Початок міжнародної інформаційної діяльності. Інформаційна підтримка NEM ком’юніті та інших.

11. Початок процесу розробки децентралізованого банку і страхового фонду ДЕПС, в яких HRN буде основним платіжним засобом.

12. Передвиборна президентська компанія автора проекту допоможе донести проект навіть в глибоке село, чим приверне безліч нових прихильників і користувачів в нову систему.

13. Запуск національного банку і страхового фонду HRN.

14. Прив’язка HRN до платіжних карт.

15. Тестування HRN територіальними громадами у внутрішніх розрахунках в рамках місцевого самоврядування.

16. 1 липня 2019 року — закінчення airdrop, bounty і реферальної програм. Усі зайві HRN будуть спалені, а курс HRN буде перерахований з розрахунку 1 HRN дорівнюватиме реальному ВВП України поділеній на загальну кількість HRN. Ця дата закриє можливість для додаткового випуску HRN, або їх спалювання — зафіксована сума HRN на 1 липня 2019 залишиться незмінною на решту часу.

17. Запуск HRN, як бонусної і розрахункової систем, в першому смарт-місті України.

18. Старт торгів на першій децентралізованої біржі з використанням HRN в розрахунках.

19. Підготовка законодавчої бази для використання HRN в розрахунках на державному рівні.

20. Перехід України від фіатной системи на систему розрахунків в HRN.

Висновок: на даний момент 1 HRN умовно коштує 10 USD, але на момент старту торгів на біржі ДЕПС ціна 1 HRN може бути на рівні від 15 USD до 150 USD — залежить від кількості HRN на 1 липня 2019 року, реального ВВП України і обороту на біржах ДЕПС.

У ситуації перевищення пропозиції HRN над попитом, ціна не буде знижена, а буде визначена реалізація HRN через розумну програмну послідовність — це означає, що внутрішня ціна за 1 HRN в системі ДЕПС не буде нижчою 10 USD, а команда проекту буде зацікавлена працювати над підвищенням реального ВВП України і підвищенням попиту на HRN через всі фінансові інструменти.

E-Ukraine створює стабільну криптовалюту, прив’язану до реальних ресурсів і економіки реальної країни (до реального ВВП), у якої є все необхідне в дорожній карті, щоб стати цінним і ліквідним фінансовим активом на довгі роки.

✔️ Telegram: https://t.me/depsukraine

✔️ Twitter: https://twitter.com/DepsMedia

✔️ Facebook: https://www.facebook.com/groups/deps.ukraine/

✔️ Instagram: https://www.instagram.com/depsukraine/

✔️ Bitcointalk (EN): https://bitcointalk.org/index.php?topic=5065044

✔️ Bitcointalk (RU): https://bitcointalk.org/index.php?topic=5065061

--

--