Om oss

Hej och välkommen till DIGIDELAT! Här delar vi kompetensutvecklande erfarenheter och idéer kring digitalt lärande, och med särskilt fokus på digital delaktighet och medie- och informationskunnighet.

Vi som skriver här är en grupp medarbetare på enheten Digitala biblioteket vid Stockholms stadsbibliotek. Vi brinner för digital kompetens och stockholmarnas digitala delaktighet. Men för att verkligen göra skillnad på det digitala området behöver vi som arbetar på biblioteken själva göra ett digitalt kompetenslyft. Genom att vi utvecklar vår egen digitala kompetens blir vi bättre rustade att bidra till stockholmarnas ökade digitala delaktighet.

Under 2017 och 2018 fördjupar vi kunskapen om våra egna digitala tjänster, testar nya digitala verktyg, faciliterar inspirerande workshops och utvecklar det interkollegiala lärandet. Allt med ett tydligt fokus på folkbibliotekens demokratiuppdrag.

Vi vänder oss främst till personal inom Stockholms stadsbibliotek men alla är välkomna att läsa och låta sig inspireras. Kom gärna med feedback! Vi tror på öppen kunskapsdelning, därav namnet DIGIDELAT ;)

Här på DIGIDELAT kan du följa oss i vår strävan att öka vår egen och stockholmarnas digitala delaktighet.