Druk, druk, druk…

De visie van Jason Fried en Basecamp spreekt ons erg aan. En we kunnen ons voorstellen dat dat ook anderen aanspreekt. Hoe vaak hoor je niet ‘druk, druk,druk’ en door continue beschikbaarheid is er eigenlijk te weinig tijd voor andere dingen naast werk.

In Frankrijk is de verplichting om na werktijd je email te checken ingevoerd. De visie van Jason Fried spreekt meer aan. Op een slimme manier met elkaar communceren en informatie delen in het vertrouwen dat de anderen reageren op het moment dat ze dat kunnen doen. En dat is dus niet per definitie direct of wanneer het andere werk klaar is. Het is op het moment dat het past… Het is niet makkelijk maar wel de manier om verstandig met digitalisering om te gaan en overload te voorkomen. De voorgaande boeken Rework en Remote zijn ook zeker het lezen waard. Aanraders!

Meer weten over werken met Basecamp3? Laat het ons weten. We gebruiken het al jaren met veel plezier, ook in de samenwerking met onze opdrachtgevers en netwerkpartners.

P.S.: Onlangs verscheen er ook een stuk van één van de mensen van Basecamp over Office365 van Microsoft. In die naam zit de 365 dagen per jaar aan het werk.

digidoen

veranderen — verbinden — verbeteren

digidoen

veranderen — verbinden — verbeteren

noclichés | digidoen

Written by

Praktische workshops online samenwerken en social media

digidoen

veranderen — verbinden — verbeteren