Coda (ve Notion) benzeri yazılımların işletim sistemi kurma amaçlı kullanımına örnek

Kişisel Bilgi Yönetimi Bülten 15: Kim korkar veritabanından?

Gün gelir, “kişisel bilgi yönetimi” kavramından beklentimiz, not almak ve bunlara gerektiğinde erişmekten, yani fikir geliştirip yazmaktan ve içerik üretmekten farklı bir boyuta geçebilir. Hayatlarımızın dijital içeriğini yönettiğimiz araçları ve bunların kabiliyetlerini kullanarak daha fazlasını yapmak isteyebiliriz; örneğin işiniz için bir işletim sistemi kurmak.

--

Belki bir iletişim ve sosyal medya ajansınız vardır ve müşterilerinizle olan etkileşiminizi, gelen talepleri, onlarla ürettiğiniz projeleri takip etmeyi, arşivlemeyi, ekip üyelerinize görevler atamayı ve bu görevlerin durumlarını anlık görmeyi istiyor olabilirsiniz. Ya da el yapımı ürünler satıyor ve bunları oluşturan malzemelerinizi nerelerden, hangi fiyata, hangi tarihte aldığınızı, hangi ürünü hangi müşterinize ne zaman sattığınızı takip etmeye çalışır halde bulabilirsiniz kendinizi. İşte böylesi amaçlar için not almaktan daha farklı bir bilgi yönetimi yaklaşımına ihtiyaç duyuyoruz.

Aslında bu durumu şöyle ifade etmek daha yerinde olur: Son dönemde üzerine çokça konuştuğumuz bağlantılı (Obsidian, Logseq vb) not…

--

--

Fikir üreticisi. Görüş paylaşımcısı. Hoşgörü destekçisi. Bireysel sürdürülebilirlik arayışçısı. Teknoloji | Spor | Müzik. https://www.twitter.com/yalcinarsan