HTML’de Elementler

Dincer Degre
DincerDegre
Published in
1 min readFeb 16, 2022

HTML’de elementlere geçmeden önce HTML’in bir kaç özelliğini sizlere sırasıyla vermek istiyoruz.

Böylece HTML’e Giriş konusundaki kodlar biraz daha anlam kazanacaktır.

HTML’in Özellikleri

  • HTML Etiketlerden (Tag) oluşur.
  • Bu kodlar < (Küçüktür işareti) ile başlayıp > (Büyüktür işareti) ile biter.
  • Bir HTML etiketi genellikle iki parçadan oluşur. Bu elementin başladığı ve bittiği kodlardır. Element bittiği zaman bölü işareti (/) ile başlangıçtaki değerin yazılması yeterlidir. Örneğin: <p>yazı…</p>
  • Yukarıda genellikle iki parçadan oluşur dedik çünkü her kod bu duruma uymaz. Bazı kodların bitiş işaretini de aynı etiket içinde veririz. Yani kapama anahtarını ayrıca kullanmayız. Örneğin: <br />, <hr />
  • HTML etiketleri küçük-büyük harf ayrıcalığı kullanmazlar. Büyükte küçükte yazsak aynı ifadeyi bize verirler. Yani <p> ile <P> arasında bir fark yoktur ama W3C standartları gereği (ve yazma kolaylığı olduğu için genellikle) küçük harf kullanmak daha iyi olacaktır. (Türkçe karakter olan “İ” ve “ı” harflerinin bu durumun dışında kaldığını unutmayın.)

Değişmez HTML Öğeleri

Varsayılan bir HTML sayfasının değişmez öğeleri aşağıdaki gibidir.

W3C Standartlarında bir HTML belgesinde !Doctype, <html>, <head>, <title>, <body> etiketleri bu sırayla olmak zorundadır. Bu etiketlerin anlamını bir önceki konumuzda yazdığımız için bir kere daha burada açıklama gereği duymuyorum.

HTML’in Sabit elementleri bunlardır. HTML giriş seviyesindeki diğer etiketlerini (Elementleri) öğrenmek için bir sonraki konumuzda görüşmek üzere.

--

--