5 ting Fortnite kan lære os om socialt indhold

Overalt i skolegårde, på fodboldbaner og hjemme i stuerne render store børn rundt og danser ”Wiggle”, ”Orange Justice” og Electro Shuffle”.

DMJX
DMJX
Dec 18, 2018 · 9 min read
To markedslogikker, en social og en økonomisk, går hånd i hånd i Fortnite (Foto: Epic Games)

Årsagen hedder Fortnite, årets mest hypede computerspil, der har gjort det til en social oplevelse at skyde hinanden i hovedet med en pump shot gun. Det kan man som kommunikatør og indholdsskaber kun tage hatten af for. Og som forælder kun blive temmeligt bekymret over. Tilhører du den sidste kategori, behøver du ikke læse videre. Det skal ikke handle om kedelige ting som begrænset skærmtid og gaming disorders, men om design af socialt indhold. På den front er Fortnite ganske enkelt ’state of the art’ og værd at tage ved lære af — også selvom du ikke er spil-designer.

Hvor kommer dansen ”Orange justice” oprindeligt fra? Og er det overhovedet vigtigt? (Foto: Epic Games)
Fortnite er skørt og karnevalistisk modsat mere maskuline og realistiske skydespil som Counterstrike og Call of Duty. (Foto: Epic Games)
I Fortnite shoppen er der altid korte udløbsfrister, fordi det gør produkterne mere specielle og sjældne, og det er noget brugeren kan veksle til social værdi i sin omgangskreds. (Foto: Epic Games)
Foto: Farzad Soleimani

Artiklen har også været bragt hos Kommunikationsforum: https://www.kommunikationsforum.dk/artikler/Drop-laereboegerne-spil-Fortnite

MediaJournal

Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles online-tidsskrift med bidrag fra undervisere og forskere. Udkommet løbende siden oktober 2018.

DMJX

Written by

DMJX

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

MediaJournal

Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles online-tidsskrift med bidrag fra undervisere og forskere. Udkommet løbende siden oktober 2018.