Waar of niet waar? Episode #03

Door dagelijks buikspieren te trainen, krijg je een sixpack!

Helaas, ook dit is niet waar… Was het maar zo!

Het internet staat vol sixpacks! En nee, ik heb het niet over het soort dat je in de frigo kunt zetten.

In tijden van sociale media, met Facebook & Instagram als absolute toppers, worden we overspoeld met al dan niet professionele atleten die dagelijks foto’s posten van hun wasbordje. Het logische gevolg is dus dat heel veel mensen er zelf ook naar beginnen te verlangen.

Spijtig genoeg is het zo simpel niet. Sta me toe het één en ander te verduidelijken:

Buikspieroefeningen zorgen er uiteraard voor dat je sterke buikspieren krijgt en dat deze dus mooie gespierde vormen krijgen. Het is bovendien niet alleen goed voor je buikspieren maar voor je hele buikgordel, je onderrugspieren incluis.

En toch zorgt het er echt niet voor dat plots de hele buurt zijn of haar was wil komen doen op jouw buik.

Net zoals bij de rest van je lichaam, moet je eerst het meeste van je vet verbranden voor de spieren tevoorschijn komen. Dit is niet anders bij je buik… En hier komt nog wat spijtiger nieuws: je buik is vaak de laatste plek waar je vet zult verliezen. Zeker bij mannen!

Wie kent er een corpulent persoon, die toch trots een droge sixpack kan aantonen? Tja, niemand helaas.

Lokale vetverbranding… bestaat… niet.

Maar laat je niet ontmoedigen!

Want jouw sixpack brandt van verlangen om boven jouw slip of zwembroek uit te kunnen springen en de jaloerse ogen te trotseren. Maar net zoals bij alle mooie dingen in het leven, moet je er écht hard voor werken.

Keihard trainen, toegewijd met je voeding bezig zijn en volhouden, volhouden, volhouden. Volharding is de sleutel tot succes!

Zoals met alle doelstellingen in het leven, relationeel, professioneel en dus ook lichamelijk, moet je je goed in je hoofd prenten dat niemand je kan tegenhouden, behalve die persoon in de spiegel!

Geef het tijd, hou goed vol, werk hard en honger je niet uit. Zoals ik in de andere artikels reeds schreef, is een gebalanceerd dieet en de juiste manier van sporten essentieel om je fysieke doelen te behalen. Zónder te vergeten om af en toe eens wat extra te genieten van het leven. Dat helpt in het hoofdje ;-).

Oh en by the way, de meeste van die knapperds op de sociale media hebben hun foto’s ook nog eens bewerkt met belichting, photoshop en dergelijke meer!

Dus “don’t be fooled” en laat de moed zeker niet zakken. Die sixpack komt er wel, al heeft het hard werk, positiviteit en toewijding nodig.

Hou je goed!

Dominique Peeters