Apple Watch


Az utóbbi napoban sorra jönnek ki a különböző fejlesztők által Watchra álmodott kiegészítő alkalmazások.

Twitter kliensek, automatizáló szolgáltatások, bejelentkező appok, fitness trackerek, twitter kliens, üzenetküldők, feladatkezelők, idő menedzsment szolgáltatások, okos otthon vezérlők. Fejlesztők ezrei dolgoznak azon, hogy az Apple Watch adta lehetőségeket feltárják és a hordható eszközök korszakát a következő nagy ugrás irányába elvigyék.

Az első reakciók azt mutatják, hogy az óra egy aktív visszajelzésre alkalmas értesítő rendszer lesz, ami tovább erősít pár fontos trendet.

Kártya

Egyre inkább a kontextuális jelzők irányába haladunk, ahol maga a jelzés az interakció helye. Jön egy üzenet riasztás, helyben válaszolsz rá. Jön egy naptár bejegyzés jelzés, elfogadod. Jön egy ismerősnek jelzés, elfogadod. Az alkalmazások vonulnak vissza a konténerek irányába.

Hang

Az órán lehet navigálni kézzel, de a kijelző annyira kicsi, hogy az igazi jövőkép a hangvezérlés. Siri, írj egy levelet. Siri, milyen lesz az időjárás holnap?

Nano tartalmak

Az eddigi 140 karakteres világképünk, amiben már elsősorban rövid üzenetek, pici képek és 6 másodperces videók dominálnak még jobban zsugorodik és az lesz a hír, ami kifér az óra képernyőjére.

NFC

Az órával lehet majd hotel szobát nyitni, fizetni, autót elindítani. Nem tudom, hogy ez fogja-e elhozni az NFC korszakát, de jobban hihető, mint a telefonnál.

Digitálisan vezérelt élet

Az óra tényleg elhozhat egy olyan világot, ahol alapvetően vezérel minket az óra, hogy mikor hova menjünk, ha főzünk, mikor mit kell csinálni, ha valahova megyünk, legyen iránymutatás, ha mozognunk kell, kapjunk noszogatást.

Az óra még személyesebb és még állandóbb elérhető társunk, amihez még a zsebünkbe sem kell nyúlni, a mostani jelek alapján egyértelműen látszik benne, hogy pár éven belül le fog vállni a telefonról és önálló eszköz lesz. Nem véletlenül kapott önálló alkalmazás boltot, szerintem az Apple jövőképében a Watch legalább akkora potenciállal van jelen, mint az iPad.