Apple Watch


Na szóval az Apple Watch az egy óra. Kütyünek kevés, okos órának viszont pont annyira okos, amitől nem idegesítő hordani.

Az Apple Watch nem a legszemélyesebb, hanem a legpasszívabb kütyü, amit eddig használtam — Oatmeal írta róla ezt — . Próbáltam úgy tenni, mintha valami interaktív dolgot várnék tőle, de egyszerűen semmit nem találtam rajta, amit órán érdemes lenne használni. Szerencsére ez pont egybevág azzal is, hogy mennyi appot szeretnék használni egy ekkora kijelzőn.

Az Apple Watch appok nagyon lassúak, csak a beépített natív alkalmazások mennek elfogadhatóan. Ezekből a naptár, időjárás zseniális, sport tracker is kifejezetten jó élmény. Az, hogy a naptáramat és az időt egyszerre látom és bármikor ellenőrizni tudom, az csillagos ötös.

Az óra legnagyobb ereje az értesítési rendszer, nekem a naptárbejegyzéseket és SMS üzeneteket adja le az órára, ez nagyon sokat segít, hogy értsem mi történik a napommal és mikor mit kell csinálni. Én naptár felhőben és megbeszélés hegyek közepette élek, ez valószínűleg másnak annyira nem számít, nekem nagyon kell. Az, hogy az értesítések finoman szólnak mindenféle helyzetben, az tényleg nagyon természetes kivezetéssé teszik az órát és leszoktatnak a kényszeres üzenet nézegetésről. Konkrétan hétvégén kb. volt egy nap, amikor kétszer vettem elő a telefont, mert aktívan nem akartam semmit nézni rajta, az üzenetek meg jöttek az órára.

Az egyik legjobb része, amire nem is gondoltam volna, hogy tetszeni fog, az a személyes kör. Az emberek, akiknek gyorsan tudsz üzenni. Használom és szoktam úgy is beszélni, hogy az órán keresztül rövidre zárok beszélgetéseket, küldök egy smileyt, stb. A mikro interakciókat erősíti. Kár, hogy nem tud magyar hang leiratot csinálni.

Hogy megér-e annyi pénzt, amennyit? Ha kütyüként nézek rá, akkor nem. Egyáltalán nem. Ha óraként nézek rá és azt mondom, 10 év után ez az első óra, amit felvettem és elkezdtem hordani, akkor meg igen.

Frissítés: tud leiratot csinálni, méghozzá nagyon korrekten, csak be kell állítani az órán a diktálásnál és ki kell választani a megfelelő billentyűzetet a telefonon.

Like what you read? Give Doransky a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.