A growth mindset jó? Ha jó lenne, mindenki csinálná.

Amikor céges környezetben a growth mindsetről hallok, általában valami pozitív mázban tálalva jön elő. Növekedésben, fejlődésben gondolkodni, merjünk nagyot álmodni.

Ilyenkor mindig mosolygok egy kicsit, mert szerintem a growth mindset inkább arról szól, hogy ma képes vagyok számomra valami egész rosszat elviselni, hogy holnap jobb legyen.

Hogy ha ma nyomok 20 fekvőt, akkor 3 hónap múlva erősebb leszek, ha ma kiteszem az asztalra a véleményem, három hónap múlva már egész jól fog menni, hogy nyíltan kommunikáljak. Hogy ma elküldök valamit, mert bár visszautasíthatnak és fognak is, lesz olyan, hogy bejön. Hogy ha ma belerakom a kemény munkát, akkor annak lesz eredménye.

Ha a growth mindset arról szólna, hogy most is jó és a jövőben is jó lesz, nem kéne róla írni, mert mindenki így gondolkodna. Mivel kényelmesek, erőforrás optimalizálók vagyunk és tele vagyunk gondolkodási hibákkal, amik a jövőbeni értékét a dolgoknak kicsinyítik, ezért könnyedén esünk bele a fix gondolkodásba.

Növekedés egy folyamat, vagyis nagyrészt arról szól, hogy a jelen helyett a jövőben lesz valami jó és hogy ezért a jelen helyett a jövőt választom. Ez pedig — ki gondolta volna — gyakran a jelenben kifejezetten rossz élmény.


JÖHET MÉG HASONLÓ?

Az utóbbi 8 évben a SMART konferenciasorozaton és képzéseinken keresztül több ezer cégnek mutattuk meg a legújabb trendeket és több tucat cégnek segítettem különböző iparágakban új üzleteket építeni. A Magyar Telekom üzletfejlesztési igazgatójaként beleláttam a hazai üzleti világ valós helyzetébe.

A SMART ÜZLETI TERVEZÉS a legmodernebb startupok és cégek által használt módszertanokról szól és arról, hogy mindezt hogy tudod itt Magyarországon használni sikeres cég-, szolgáltatás-, termék- és folyamat építésre.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.