Kipróbáltad a Bussiness Model Canvast, de nem működött? Nem vagy egyedül.

Van ez a Business Model Canvas, amit minden valamire való startup, vállalkozás, innovációs csapat, cégének jövőjét kereső ember elővesz és elkezd rajta rajzolgatni, mikor valami innovációba vágja a fejét. Sokszor találkoztam az utóbbi években azzal a szituációval, hogy egy ember, vagy csapat megpróbált valamiféle eredményt produkálni ennek az eszköznek a segítségével, de átütő eredményt nem sokszor láttam. Sőt inkább kiábrándult arcokat, értetlenséget.

Strategizer — https://strategyzer.com/canvas/business-model-canvas

Amikor egy nagyobb cég próbálja az üzletét átalakítani, általában olyan részletgazdag és granuláris jelenséget próbál feltérképezni, mint egy hangyaboly. Bár a legtöbb vállalat kifejezetten szeret magára úgy gondolni, mint egy irodaházra, ahol minden iroda el van nevezve, minden szobában rend van, ahol emberek tervezetten dolgoznak és működnek, a cég valójában kicsit tervezett csoda, de többnyire egy organikus csoda. Az ilyen organikus természeti jelenségek pedig folyamatosan a káosz és a rend között egyensúlyoznak. Amikor egy vállalatot hangyabolyként képzelsz el, sokkal jobban jársz. Érezni fogod, hogy az utak gyakran véletlenül alakulnak, a rendszer nem alakítható át egyszerűen, mert minden mindennel összefügg, és alapvetően van egyfajta önmagát megfogalmazó jellege és a titok sokszor nem érthető könnyedén. Ha megpróbálod a cég folyamatait dokumentumokban utolérni, biztos vagyok benne, hogy nem nagyon fogod. Emiatt, amikor egy üzleti modell vásznat megpróbálsz ráfektetni egy ilyen cégre, akkor legjobb esetben is elnagyolt képet fogsz kapni, ami nem elég részletes a valódi ötletek generálásához. Attól, hogy egy cég miért sikeres, milyen komponensek mozgatják a siker útján, a legritkább esetben lehet megmondani kívülről. A titok valahogy a részletekben van, pont ott, ahova a Canvas nem ér le.

Startupok esetén pedig a helyzet az, hogy leggyakrabban egy új projekt kialakítása kapcsán a Business Model Canvas felületes hipotézisek megfogalmazását teszi csak lehetővé és nagyon alkalmas arra, hogy az ember túl gyorsan beleszeressen a saját gondolataiba. Amiről tudjuk, hogy a vállalkozás főbűneinek egyike. A másik, hogy a canvas eltakarja a valódi nehézségét minden egyes pontnak ezek kapcsolatának, egyűttműködésének. Hogy egy vállalkozás az mozog és él, leggyakrabban a sikerét nem a komponensek adják, hanem a mozgási képessége az adott iparágban egy adott módon egy adott cél felé.

Érdekes módon a nagy innovációk egy-egy nagyobb formabontó gondolatra ülnek rá. Egy hitre. Például, hogy nem csak központi reptéri csomópontok között lehet repülésből üzletet csinálni, voilá, fapados repülőjáratok. Hogy a telefon az egy internetes eszköz, íme az Iphone. Sorolhatnám, de a gondolat talán egyértelmű.

A Canvas alapvetően használható eszköz, de nem jó hely az indulásra. Egy óriási, formabontó de leginkább a te lelkedet beindító nagy hipotézis kell, hívhatod ezt víziónak, küldetésnek, bárminek. A fontos, hogy le tudd írni úgy, hogy tesztelhető legyen és teszteld amilyen gyorsan csak tudod. Fontos, hogy el tudd mondani a körülötted lévő embereknek, hogy őket is megmozgassa. Hogy lásd magadat benne pár év múlva. Ha csak te hiszel benne, az se baj, úgy hívják hobbi. De ha másokat is megmozgat, akkor jó úton jársz. Óriási ötlet — te ezt érezd belül — , hipotézis, teszt, visszajelzés, beszélgetés és értelmezés. Ezek a jó kiindulási pontok.

A canvas nem tervező eszközként, hanem inspiráló eszközként érdemes inkább használni, arra, hogy ha éppen nincs jobb ötleted, hol tudsz még keresgélni. Amikor egy csapat már tudja merre tart, amikor már tudod merre mész és érzed, hogy jó úton haladsz, a Canvas adhat további ötleteket.

JÖHET MÉG HASONLÓ?

Az utóbbi 8 évben a SMART konferenciasorozaton és képzéseinken keresztül több ezer cégnek mutattuk meg a legújabb trendeket és több tucat cégnek segítettem különböző iparágakban új üzleteket építeni. A Magyar Telekom üzletfejlesztési igazgatójaként beleláttam a hazai üzleti világ valós helyzetébe.

A SMART ÜZLETI TERVEZÉSI ESZKÖZÖK a legmodernebb startupok és cégek által használt módszertanokról szól és arról, hogy mindezt hogy tudod itt Magyarországon használni sikeres cég-, szolgáltatás-, termék- és folyamat építésre.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.