برسی از بحران اقلیمی؛ گذشته و حال ایران

Earth Uprising
Uprising Voices
Published in
5 min readMar 17, 2021

Click here for the English Version

ایران از جمله کشورهایی هست که دچار بحران محیط زیست میباشد. در پی مشکلات اخیر از جمله تحریم ها و قانون گذاری های جدید، کاروعلیداد که فعال محیط زیست است. جوانی از ایران می باشد. وی موافقت کرده است که درباره وضعیت محیط زیست فعلی ایران ، بینش در مورد باورهای محیط زیست کشور و نحوه برخورد دولت، با همه این مشکلات با ما مصاحبه کند. علیداد یکی از معدود فعالان صدای محیط زیست جوانان در ایران است. او در حال حاضر به عنوان یک تکنسین تعمیر فناوری ، در کنار فعالیت خود ، کار می کند.. برای بیشتر آشنا شدن با مشکلات کنونی محیط زیست ایران بهتر است ببینیم‌ چه چیزی منجر به این مشکلات شده است.

در گذشته, ایران با مشکل محیط زیست چند بار مبارزه کرده است و همزمان هم به تحقیق ها در مورد تولید و استفاده از انرژی های تجدید پذیر سبز ادامه داده است. در مارس ۱۹۵۱ ، محمد مصدق، نماینده مجلس (پارلمان ایران) نهضت ملی شدن صنعت نفت ایران را رهبری کرد. صنعت نفت ایران در آن زمان زیر دست شرکتهای خصوصی که عمدتا توسط منافع خارجی کنترل می شوند بود. این سیستم، حفاری مداوم بهره برداری از نفت ایران را فراهم می کرد، که منجر به افزایش سوخت های فسیلی می شد. این امر باعث ایجاد میزان بیشتراز تولید دی اکسید کربن درهوای کشور، و همچنین سایر گازهای گلخانه ای می شد. ملی شدن “شرکت نفت انگلیس و فارس” (که انگلیس سهم قریب به اتفاق آن را داشت) مورد تحسین نیروهای غربی قرار نگرفت. ایران با ملی كردن نفت کشورش ، كنترل صادرات و منابع خود را در دست گرفت و بدین ترتیب دست حریص ملتهای غربی كه مصمم بودند نفت را با ارزانترین قیمت خود تصرف كنند ، رد كرد.

قانون جدید حفاظت از منابع ایران به معنای، استفاده کمتر از سوختهای فسیلی و انتشار کمتردی اکسید کربن در هوا می باشد که باعث آلودگی هوا نشود. همچنین این بدان معنی بود که شرکتهای خارجی دیگر قادر به بهره برداری از منابع طبیعی ایران با نرخ قبلی خود نبودند ، بدیهی است انگلستان و آمریکا که در سال 1953 (فقط 3 سال از زمان نخست وزیری مصدق می گذشت) کودتا علیه مصدق انجام دادن ،و دولت وی را سرنگون كردن. و به جاي اورژيمي را كه براي نيروهاي غربي مطلوب تر بود گذاشتن. با سقوط مصدق و بوجود آمدن رژیم جدید، مسائل مربوط به کنترل نفت ایران پیش امد هنوز هم این کشور موفق به پیشرفت در زمینه ی محیط زیست نشده است. در اخبار اخیر ، مهمترین مسئله محیط زیست که علیداد ابراز داشت ، مسئله ادامه کمبود آب بود. علیداد توضیح داد: “یک سوم روند رودخانەھا خشک شدە است،.” “افزایش دما و بارندگی های غیر قابل پیش بینی وهمچنین تولید محصولات با ثبات را برای کشاورزان دشوار کرده است. “مدیریت سیلها و خشکسالی ها یک معضل بزرگ برای دولت شده است. بارشها و سیلها مشکلاتی در راس محیط زیست ایران قرارداده است. و خسارتهای زیادی به جا گذاشته است. این خساراتها فاجعه هایی به وجود اورده اند. تعجب آور نیست که بشنویم اضطراب در میان مردم مناطق آسیب دیده افزایش یافته است.

در طی چند سال گذشته ، علی رغم سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل عمومی ، افرادی که ترجیح می دهند اتومبیل های شخصی خود را به جای حمل و نقل عمومی را استفاده کنند ، افزایش یافته است. و اخیر تغییرات شدیدتری را نشان می دهد ، زیرا مردم به دلیل کرونا ، از مناطق شلوغ (مانند حمل و نقل عمومی) به هر قیمتی جلوگیری می کنند. این به ان معنای است که میزان انتشاردی اکسید کربن بالاتررفته است و به نوبه خود آلودگی هوا بیشتر شده است. برای مقابله با این مسئله ، افرادی مانند مهدی هزادزاده کار را برای تولید مسیرهای دوچرخهسواری را در شهرهای بزرگ همراه با راهکارهایی برای چگونگی محبوب سازی آنها آغاز کرده اند. اگرچه این تلاش ها جدید و نسبتاً ناچیز است ، اما در میان تحریم های جاری امید جدیدی را برای آینده محیط زیست ایران ایجاد می کند.

در حالی که تلاشهای مداوم جهانی سطح جدیدی از آگاهی اجتماعی را به ارمغان آورده است ، علیداد هشدار می دهد كه قدرت واقعی در دست افراد معدودی است. وی می گوید: “اسنادی كه مستلزم توسعه پایدار هستند كاملاً رد می شوند.” “سازمانهای سیاسی به این امر مهم اعتنا نمی کنند، هیچ کس علاقه صادقانه ای به اصلاح شرایط موجود نشان نمی دهند. پس چطوربه جوانان گوش می دهند؟ “ به نظر می رسد علاوه بر تلاش های اخیر ، حدس و گمان هایی در مورد اینکه آیا دولت واقعاً در برابر تغییر قوانین اساسی محیط زیست هدفی را در پیش گرفته یا خیر، باقی مانده است. و همچنین

علیداد به اشاره کرد : “من آرزو دارم كه یار و یاور جامعه ایران و جهان باشم.” “من امیدوارم که بتوانم جهانی زیبا و سالم بسازم. این همان چیزی است که من را به سمت فعالیت های اقلیمی سوق داده است. “ “بە نظر شخصی من: محیط زیست چیزی ھست چە اسلام گرام باشی چە ھمجنسگرا چە زن باشی چە چپ گرا باشی چه کارگر باشی یا … باید محیط زیست را به اندازه ای که به سر پنها خود اهمیت می دهیم به محیط زیست هم اهمیت بدهیم. “وهمچنین ایشان، اشاره کردن. “خوب ھمیشە گفتنەاند این مشکل رو باید امریکا حل کند، این ربطی بە ما ندارد، و بگذارید دنیا گرم شود.”ولی این جمله درست نیست هر انسانی در روی زمینی که زندگی می کند، وظیفه ای دارد. در این مورد همه ما انسانها وظیفه داریم از جهان زیبا و پاکمان محافظت کنیم و از ان به خوبی مواظبت کنیم تا سالم بدست نسل اینده برسانیم.

علیداد معتقد است که برای ایجاد تغییرات اساسی در صحنه فعالیت های اقلیمی ، “گفت من شخصا گفتەام باید کسانی سبز گرا واقعی درست کنیم نە یک سیا لشکر، چونکە اگر فردا پس فردا در مورد ھمین چیز دست گیر بشن عقب نشینی نکنند و روی حرف خود ثابت قدم باشند.”

Mohaddaseh Barghamadi is a member of the Earth Uprising Communications Team Member

Activist Featured: Karo Alidad

  • Instagram: @11._karo
  • Email: karoalidad@gmail.com

Editor: Mohammad Ahmadi

Earth Uprising is a global, youth-led non-profit organization focused on climate education, climate advocacy, and youth mobilization. Through its strong network of activists from all around the world, partnerships with groups, and local, national, and international campaigns and actions, it aims to bring attention to and spur action based on the latest science regarding the climate crisis. Earth Uprising provides the tools, resources, and connections young people need in order to take direct action in their own communities. Learn more at earthuprising.org and instagram.com/earth_uprising

Sign up for our mailing list and find our social media pages here, and join us by filling out this form.

Questions or submissions? Email medium@earthuprising.org

Press/media: media@earthuprising.org

--

--

Earth Uprising
Uprising Voices

The official Medium page of Earth Uprising, a global, youth-led organization focused on climate education and youth mobilization for climate action.