Diebold Nixdorf Partner Meeting Budapest

Saptamana aceasta sunt in Budapesta, la intalnirea anuala pentru partenerii DN. La aceste intalniri, se observa indeosebi schimbarile prin care trece compania an de an. Permutarile interne s-au terminat, lista de parteneri locali s-a stabilit, portofoliul de produse a fost clarificat. Din cele interesante tuturor:

  1. Anna Pankraz, cunoscuta multora din bancile Moldovei ca reprezentantul DN, a fost promovata la Sales Director si a primit in management inclusiv Ukraina.

Ma bucur mult de succesele ei. Ea a venit in Wincor cam tot atunci cand eu am inceput sa ma ocup de bancomate in DSI.

2. Suntem unicul partener autorizat de Diebold Nixdorf in Moldova, pentru livrari si service.

3. Tot portfoliul de produse software a fost unificat sub brandul Vynamic.

Dar mai important, ca in spatele acestei schimbari sunt si modificari in politica de licentiere, dar si functionalitati noi. De exemplu, fostul Proview acum Vynamic View, este deja modular si imi propun sa revin cu oferte mai interesante pentru bancile Moldovei, pentru functionalitatile dorite, dar si Vynamic View incorporat in First Line Maintenance Service.

4. Agilis moare. Unele versiuni sunt deja End of Support. In schimb, pentru bancomatele Legacy Diebold (au mai ramas extrem de putine), se va propune o versiune speciala de Procash.

5. In portfoliul de produse ramane aproape totul de la Wincor. Tehnologiile lor raman net superioare. De ex. modulul de recycling este cu cativa pasi inaintea oricarei concurente.

Diebold Nixdorf a rupt piata Europei in ultimul an crescandu-si cota, pe cand numarul total de bancomate instalate a scazut. Ma bucur ca am contribuit si noi la aceste cifre.