De Ora Pământului, ne-am reconectat cu natura

De Ora Pământului, cei de la WWF ne-au arătat că există metode mai bune de a ne împăca cu natura, dat fiind faptul că relația dintre noi, oamenii, și ea s-a stricat destul de mult. Însă din vina noastră, evident.

Primul pas a fost să recunoaștem că am greșit față de natură, iar apoi să ne cerem scuze în mod public printr-o scrisoare adresată unei specii pe cale de dispariție sau unui ecosistem în pericol.

#connect2earth a însemnat, de fapt, o reconectare cu natura. Un nou început.

Iar noi am fost încântați să ne alăturăm campaniei lor. Iată cui și-a cerut scuze echipa EFdeN!

Acesta a fost al 10-lea an în care WWF a încurajat cetățenii și organizațiile din România să stingă lumina timp de o oră, pe 24 martie, la ora locală 20.30.

Toate scrisorile postate în mediul online vor ajunge la autorități.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2.2 milioane de oameni și 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice.

Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. La ediția 2014, peste 7.000 de oraşe din peste 162 de țări au stins lumina de Earth Hour.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnați nu numai să stingă lumina pentru o oră, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi și să-și schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

Ceea ce echipa EFdeN face în fiecare zi, încercând să găsească soluții sustenabile pentru o viață mai bună, eficientă și care protejează natura.

Like what you read? Give Stan Raluca a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.