Μία από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωής μου!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης

Αυτό λέω σε όποιον με ρωτάει τι είναι το Success Academy! Για μένα δεν είναι μόνο τι μου πρόσφερε, αλλά και το ότι το Success Academy αποτελεί την τρανή απόδειξη του «τόλμα για κάτι που πιστεύεις πως αξίζει, γιατί απλά ποτέ δεν ξέρεις…». Σαν συμμετέχοντας του 2ου κύκλου, αυτό που ήθελα να πετύχω ήταν να μου φύγει το άγχος του να μάθω να συνεργάζομαι με άτομα που δεν γνωρίζω καθόλου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για να φέρουμε εις πέρας ένα real business project γιατί θα έκανα το ίδιο ακριβώς μέσω καλοκαιρινής πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό. Πού να ήξερα τι άλλο θα κέρδιζα;

Τελείωσα τον 2ο κύκλο ως συμμετέχοντας έχοντας πλέον νέους φίλους με ίδιες ανησυχίες, αποκτώντας πρακτική εμπειρία δημιουργίας business plan, αναπτύσσοντας soft skills όπως ομαδικότητα, creativity, αποτελεσματική επικοινωνία,presentation skills, time management και σαν μέλος της νικήτριας ομάδας ξεκίνησα την πρακτική μου στη Nestle, συνεργάτη της Effect, την περίοδο που ξεκινούσε ο 3ος κύκλος του Success Academy.

Ανοίγουν οι αιτήσεις για τον 3ο κύκλο και η Μαριάνθη, συνιδρυτής της Effect, ενημερώνει τους alumni του προγράμματος πως υπάρχουν αιτήσεις για team coaches των ομάδων των νέων συμμετεχόντων για το real business project που θα αναλάβουν κατά την διάρκεια του προγράμματος. Σκέφτηκα αμέσως πως μου δίνεται άλλη μια ευκαιρία και αυτή τη φορά θα μπορέσω να αναπτύξω δεξιότητες ηγεσίας, coaching και ενεργητικής ακρόασης σαν ηγέτης μιας ομάδας, να θέτω deadlines, κριτήρια αξιολόγησης και να δίνω feedback. Η φάση ήταν από μόνη της challenging, επειδή είμαι εσωστρεφής, και είπα να την κάνω πιο πολύ αναλαμβάνοντας σαν team coach 2 ομάδες! Εκεί είναι που συνειδητοποίησα πως το Success Academy θα γινόταν η ζωή μου για περίπου 2 φανταστικούς μήνες, ενώ είχε ξεκινήσει απλώς σαν ευκαιρία μείωσης άγχους για την πρακτική μου στο εξωτερικό. Το πλάνο μου, λοιπόν, ήταν το εξής: Καθημερινές μέχρι το απόγευμα πρακτική και μετά συναντήσεις με τις ομάδες για καθοδήγηση,πολύ ενεργητική ακρόαση και τα Σαββατοκύριακα trainings για τους team coaches και meetings με τον Σωτήρη και την Μαριάνθη για συνεχής ενημέρωση για την πρόοδο των ομάδων.

Τ Ο Α Γ Α Π Η Σ Α αυτό που έκανα!!! Ένιωθα να με γεμίζει για 2 λόγους. Απέδειξα στον εσωστρεφή εαυτό μου πως μπορώ να ηγηθώ και έβλεπα στις συναντήσεις των ομάδων τις ίδιες ανησυχίες που είχα στο δικό μου project σαν συμμετέχοντας, τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν, την πρόοδο, το πάθος, την θέληση αυτών των παιδιών όλο αυτό το διάστημα. Το συναίσθημα του να συνεργάζεσαι με τέτοιους ανθρώπους και να τους βλέπεις να εξελίσσονται είναι απερίγραπτο. Μακάρι να μπορέσω συνεργαστώ ξανά μαζί με όλα τα φανταστικά και μοναδικά άτομα που γνώρισα.

Πέρα από την προετοιμασία που έλαβα για να βγω στην αγορά εργασίας κατά τη διάρκεια του 3ου κύκλου του Success Academy έγινε μια mini παρουσίαση γνωριμίας από μια εταιρεία-συνεργάτη της Effect, την Taxibeat και έμαθα για μια επαγγελματική ευκαιρία που ανοιγόταν μπροστά μου και αναρωτιόμουν αν μου ανοίγεται άλλη μια πόρτα ευκαιρίας χάρις στην Effect. Έστειλα, λοιπόν, βιογραφικό και προς το τέλος του 3ου κύκλου έμαθα πως με δέχτηκαν και αυτή την στιγμή εργάζομαι σε μια εταιρεία που είναι ακριβώς όπως φανταζόμουν να είναι για τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, με start-up mentality και ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης.

Όπως καταλάβατε το Success Academy για μένα από μια προσπάθεια μείωσης άγχους κατέληξε σε μια εμπειρία του να μαθαίνεις νέους τρόπους σκέψης, να κάνεις challenge συνέχεια τον εαυτό σου, να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου ανοίγονται μπροστά σου χωρίς δισταγμό! Χρειάζεται τύχη, χρειάζεται ταλέντο αλλά πάνω από όλα είναι όλα τα λεφτά να παίρνεις ρίσκα!!!

“Ο Κωνσταντίνος είναι το success story μας. Συμμετείχε στο 2ο κύκλο του Success Academy, κέρδισε με την ομάδα του, το διαγωνισμό με έπαθλο την πρακτική στη Nestle και τον ξαναβλέπουμε πλέον στον 3ο κύκλο όπου πλέον έχει το ρόλο του coach. Σταματάμε όμως εδώ; Όχι φυσικά καθώς στα πλαίσια του networking με άλλες εταιρείες πληροφορήθηκε για το άνοιγμα μιας θέσης από την Taxibeat, μιας εταιρείας στης οποίας το δυναμικό θα ήθελε να ανήκει και φυσικά τα κατάφερε. Ο Κώστας είναι καλός, γίνε σαν το Κώστα.”
“Το Success Academy της Effect είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης για τελειόφοιτους και πρόσφατους αποφοίτους Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Μέσα στις 8 εβδομάδες του προγράμματος, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε πραγματικά εταιρικά projects, να αναπτύξουν δεξιότητες που ζητούνται στην αγορά εργασίας και να διασυνδεθούν με εργοδότες. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το Success Academy και τις υπόλοιπες ευκαιρίες που προσφέρει η Effect σε νέους, join the “Awesomeness List” :)”