Dia 0: El resum del diumenge del Mobile World Congress

Tècnicament el Mobile World Congress ni tan sols ha començat encara. El diumenge, el dia per situar-se. Però no. Tot i ser l’únic dia sense vagues, el 21 ha estat farcit de novetats en el món tecnològic. Tres assumptes, tres fronts diferents: la conferència Unpacked de Samsung i la conferència de LG.

Samsung

La conferència de Samsung ha estat ‘especial’ perquè han ofert una experiència de realitat virtual (que sí, al cap i la fi, després la volen vendre) i l’han combinat amb l’experiència de la presentació com a tal. També ‘especial’ per la presència de Mark Zuckerberg, creador de Facebook.

Una nova generació del Galaxy S7 i del Edge S7. Què tenen d’interessant? A banda de les típiques millores de rendiment, es podria destacar la millorada resistència a l’aigua i a la pols. A nivell de càmera, el que seria, actualment, una de les característiques més importants d’un telèfon actual, han incorporat una tecnologia anomenada Dual Pixel, que permet enfocar de manera més ràpida (inclús en condicions de baixa lluminositat).

Pel que fa a l’àmbit dels wearables, la companyia ha presentat el rellotge intel·ligent Gear S2 amb connexió 3G.

Finalment, s’ha destacat la realitat virtual en aquesta conferència –en part, també, per la aparició de Zuckerberg. Facebook s’ha compromès a posar més èmfasi en els seus esforços de realitat virtual, en col·laboració amb Samsung. Per oferir, entre d’altres, millor qualitat als vídeos de 360º.

LG

Les novetats de LG presentades oficialment a la conferència d’avui han estat, sens dubte, més minses. Després d’haver presentat oficialment un accessori per un telèfon que, públicament, no existia, avui l’hem conegut, finalment. L’LG G5 és l’aposta tecnològica de la companyia: el buc insígnia. És un telèfon modular, el pots convertir en una càmera o en un reproductor de música, a través de dos mòduls diferents.

Una novetat interessant, si deixem de banda les usuals millores de rendiment, de xips de comunicació, és la incorporació d’una òptica molt ampla (tot i que no tant com la GoPro), que permetrà capturar més detalls de panorames, especialment. A banda, també incorpora la funcionalitat de pantalla sempre encesa: tot i tenir la pantalla “apagada” continuarà mostrant l’hora i la data sempre.

Like what you read? Give Francesc Bruguera a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.