Go to LuxZen
LuxZen
Letter sent on Aug 18, 2015

Visies in een snel veranderende wereld

De wereld veranderd snel, nieuws is vluchtig en wat eens een vastgesteld feit leek, is nu onhoudbaar. Zo zei ik wanneer ik vroeger zonder kijken de straat over stak, in reactie op de belerende opmerking dat ik nog wel een keer aangereden zou worden, dat ik pas overreden zou worden als men auto’s met stille motoren wist te bouwen. Meestal moest degene die mij de les over verkeersregels las net zo hard lachen als ik. Zoiets bestond niet en zou niet komen. Tot nu, de Tesla’s zoomen onhoorbaar door het verkeer. Gelukkig heb ik mijn gedrag aangepast, met de komst van smartphones en headsets. Nu kijk ik juist naar het verkeer en luister ik niet meer.

Wat zijn oude visies nog waard die gebaseerd zijn op de kennis van toen? En wat zijn nieuwe visies waard in een wereld die per seconde lijkt te veranderen? Via LuxZen visies probeer ik hier ofwel antwoord op te vinden ofwel op zijn minst u, de lezers deze pagina, voldoende food-for-thought mee te geven om zelf uw visies en gedachten te vormen op de veranderingen die om ons heen plaatsvinden.

Via deze blog focus ik op 3 zaken die mij aan het hard gaan: de Lean filosofie die organisaties en individuen kan helpen om te transformeren tot een continu verbeterende organisme, de Startup cultuur die van elk individu een startup of business entity maakt en Big Data dat als een oneindige bron aan nieuwe kennis of een enorme bedreiging voor bestaande verworvenheden en posities gezien kan worden. Wat er gebeurt er binnen deze 3 onderwerpen? Wat voor kansen en bedreigen bieden ze? Daar hoop ik mijn lezers, jullie dus, mee te kunnen voeden. Graag ontvang ik reacties en feedback van jullie opdat ik met de inzichten (Big Data) die ik uit deze close-feedbackloop (Lean) op doe, deze publicatie (startup) steeds beter kan maken.

Met hartelijke groet,

Erik van Luxzenburg

@eLuxZen