Wat moet ik vandaag weer delen?!

Met een contentkalender heb je altijd voldoende inspiratie om te delen op social media

Deel jij trouw 3 a 4 keer per week een bericht op Facebook vanuit jouw winkel of salon?

  • Nee? Je bent zeker niet de enige. Lees vooral verder, dit artikel gaat je helpen!
  • Ja? Gefeliciteerd, jij bent echt een van de weinigen! Lees niet verder, ga lekker iets voor jezelf doen (of lees het artikel stiekem toch en kijk of je er toch nog wat inspiratie uit kunt halen).

Je moet het maar durven!

De eerste vraag die je kunt stellen is: waarom post ik geen of te weinig berichten op social media voor mijn bedrijf? Het zou kunnen zijn dat je het gewoon niet goed durft. Beginners op social media vinden het delen van berichten vaak een beetje eng. Je zet toch iets ‘online’ en iedereen kan het lezen.

Je wikt en weegt langdurig bij elk bericht of je het wel kunt delen vanuit jouw bedrijf. Wees gerust. Dit gevoel is heel normaal. Voornamelijk oudere ondernemers die niet zijn opgegroeid met een smartphone en tablet in hun hand vertellen ons over hun social-media-vrees. You are not alone! Laat je niet wijsmaken door je kids dat jij de enige bent die er niets van snapt. Een groot gedeelte van Nederland boven de 40 jaar heeft er wel last van (geen wetenschappelijk getal hoor, dit is gewoon onze schatting).

Gun jezelf wat tijd om te wennen aan ‘online’

Ons advies: volg een aantal salons of winkels in jouw buurt. Bekijk eerst een maandje rustig hoe zij het aanpakken. Let goed op wat jou wel en niet aanspreekt in hun berichten. Heb je na een maandje het gevoel dat je het aandurft om zelf ook berichten te delen? Begin dan eerst met brainstormen op papier.

Gewoon vergeten of inspiratieloos

Durf je wel te delen op Facebook, maar doe je het toch niet? In ieder geval niet consequent? Misschien heb je zelfs ooit een zakelijke Facebookpagina gemaakt, maar laat je deze zakelijke pagina links liggen en deel je alleen nog berichten op jouw eigen privé Facebookpagina. Waardoor komt dat? Komt het omdat je echt geen idee hebt wat je kunt delen. Of omdat je gewoon vergeet om berichten vanuit je bedrijf te delen?

Word geen eendagsvlieg

Schaam je niet. Dit zijn echt de twee grootste social media uitdagingen voor ondernemers. Veel ondernemers hebben er last van. Veel ondernemers stellen zich dan ook de volgende twee vragen:

  1. Wat zet ik op social media?
  2. Hoe verzin ik telkens leuke berichten?

Om te voorkomen dat je een week lang elke dag iets post en daarna nooit meer maak je ieder jaar ‘een contentkalender’. Zo voorkom je dat je een eendagsvlieg wordt op social media. Wil je weten wat een contentkalender precies is? Lees dan de blog “Wat is een contentkalender precies?



Melanie van Norden is co-founder van Embrosa. Embrosa maakt marketing betaalbaar voor iedere lokale ondernemer. Voor Embrosa schrijft ze, samen met haar compagnon Rogier, over lokale marketing. In haar blogs geeft ze tips die juist nuttig zijn voor lokale ondernemers. Ze interviewt lokale ondernemers die iets bijzonders hebben gedaan en deelt ook hun ervaringen en adviezen. En ze deelt haar eigen start-up ervaring. Volg Melanie en Embrosa via Facebook, Twitter en Instagram.

Like what you read? Give Melanie van Norden a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.