WhatsApp Berichten typen met je computer

Sneller berichten van de Social Media Tip Tool delen met WhatsApp Web

Een uitleg speciaal geschreven voor lokale ondernemers die graag handiger willen worden met de computer.
Door gebruik te maken van WhatsApp Web kun je WhatsApp berichten typen op je computer in plaats van op je telefoon. Dit typt sneller en je kunt eenvoudig foto’s of bestanden van je laptop toevoegen aan WhatsApp. Als je gebruik maakt van de Social Media Tip Tool (#SMTT) van Embrosa, dan kan dit ook handig zijn om berichten te kopiëren en vervolgens te delen op Facebook. In deze blog lees je hoe het werkt en hoe je het gebruikt.

Echt iedereen gebruikt WhatsApp

Kun je 3 volwassen mensen opnoemen in je directe omgeving die geen gebruik maken van WhatsApp? Naast mijn eigen vriend — die gewoon erg gehecht is aan zijn oude telefoon zonder WhatsApp — ken ik niemand die het niet gebruikt. Echt iedereen gebruikt het.

ZZP-ers zetten WhatsApp zakelijk in

Ik merk dan ook dat veel ZZP-ers WhatsApp inzetten om te communiceren met klanten.

“Klanten gebruiken WhatsApp om een afspraak te maken bij hun kapper, de afspraak met hun nagelstyliste te verzetten of om vragen te stellen over dat nieuwe product bij hun schoonheidsspecialist.”

Met WhatsApp Web kun je berichtjes typen op je computer

Daarom verbaasde ik me erover dat maar weinig lokale ondernemers het bestaan van WhatsApp Web kennen. Je kunt dan WhatsApp berichtjes typen op je computer. Super handig! Zeker als je veel berichten moet typen. Of als je foto’s mee wilt sturen die bijvoorbeeld op je computer staan.

Sneller typen op een toetsenbord dan op de telefoon

Zelf zit ik van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat aan de computer gelijmd. En ik vind het dus handig om tijdens het werken snel te kunnen reageren op WhatsApp. Bovendien type ik veel sneller op een toetsenbord dan op een telefoon.

Last van WhatsAppitis

Plus, door het gebruik van mijn toetsenbord kan ik ook mijn WhatsApp duim ontlasten. Ik ben immers al eens geopereerd aan WhatsAppitis (officieel de ziekte van De Quervain genoemd). Dit beken ik vol schaamte.

WhatsApp Web en de Social Media Tip Tool

WhatsApp Web is ook handig voor mensen die gebruik maken van de Social Media Tip Tool (#SMTT) van Embrosa. 2 a 3 keer per week deelt Embrosa een bericht dat als inspiratie dient voor je eigen social media. Het helpt je om te bedenken wat je die dag weer kunt plaatsen op social media. En het herinnert je eraan om iets te plaatsen. De Social Media Tip Tool werkt als een reminder + inspiratie-tool in 1.

Kopiëren, plakken, posten op Facebook en klaar

Je kunt de tekst van de #SMTT kopiëren en direct als Facebook bericht gebruiken. Maar op de telefoon kan dat soms lastig zijn. Je moet steeds diverse apps openen en sluiten. Kopiëren en plakken gaat niet zo gemakkelijk. Terwijl dit zo gepiept is als je WhatsApp Web gebruikt. Hoe gebruik je WhatsApp Web dan?

Je koppelt WhatsApp op je telefoon met het programma WhatsApp Web op je computer.

WhatsApp op je computer koppelen met je telefoon

Je moet allereerst WhatsApp op je telefoon koppelen aan je computer. Er zijn blogs die perfect uitleggen hoe je dat doet als je een android telefoon hebt of een iPhone. Maar in het kort:

  • Surf naar web.whatsapp.com
  • Open WhatsApp op je telefoon
  • Klik dan op WhatsApp Web. Dat doe je zo:

Heb je een Android telefoon? Ga in WhatsApp op je telefoon naar het Chats-scherm. Klik op menu (puntjes). Klik op WhatsApp Web.

Heb je een iPhone (let op, het lukt niet als je een iPhone 4 of ouder gebruikt)? Ga in WhatsApp op je telefoon naar Instellingen en kies dan WhatsApp Web.

  • Scan met je telefoon de QR-code die op je computer verschijnt

Automatisch koppelt WhatsApp Web nu met je telefoon. Je kunt nu berichten typen op je computer. En je kunt foto’s van je computer toevoegen aan WhatsApp.

Social Media Tip Tool berichten delen

Maar je kunt het nu nog makkelijker maken voor jezelf. Je kunt naast WhatsApp ook Facebook open zetten op je computer. Je opent dan een tweede tabblad.

Zoek naar een + of een klein tabblad rechts naast je openstaande tabblad. Klik daarop.Dan opent een nieuw tabblad waar je bijvoorbeeld Facebook kunt openen.

Als je vervolgens inlogt op Facebook op dit tweede tabblad, dan kun je heen en weer switchen tussen deze tabbladen.

Je kunt dan de tekst die je wilt delen uit de Social Media Tip Tool (staat in WhatsApp Web) kopiëren en deze plakken in Facebook. Zit er een link in het bericht? Deze kun je gewoon mee kopiëren.

Kopieer de tekst uit de Social Media Tip Tool (links) en plak deze in Facebook (rechts).

Deze link hoef je overigens niet te laten staan. Zodra Facebook de website heeft opgehaald waar jij naar verwijst, dan kun je de link ook weer uit de tekst verwijderen. Facebook onthoudt de link.

Facebook onthoudt de link. Die kun je dus na het plakken weer verwijderen — als Facebook de link heeft opgehaald — .

Een foto van de Social Media Tip Tool gebruiken in combinatie met WhatsApp Web

Zit er een foto bij de Social Media Tip Tool en wil je die graag gebruiken op Facebook. Dan download je de foto op je computer. Je klikt op de download pijl om de foto zichtbaar te maken. Vervolgens klik je op download. En dan kun je de foto uploaden bij Facebook. Bijvoorbeeld bij het bericht dat je eerder hebt getypt.

Je maakt eerst de afbeelding zichtbaar op je computer (links) en vervolgens kun je de afbeelding downloaden (rechts). Deze foto kun je dan vervolgens uploaden bij Facebook, zoals je dat gewend bent.

Iedereen zijn of haar eigen voorkeur

Persoonlijk vind ik het makkelijker om dit allemaal met de muis te doen op een computer dan al priegelend op de telefoon. Maar iedereen heeft natuurlijk zo zijn of haar voorkeuren.

Ik hoop dat WhatsApp Web nu bekend terrein voor je is, dat je het kunt en weet te gebruiken wanneer jij dat prettig vindt.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.