2016 En İyi 5 Futbol Oyununun Sistem Gereksinimleri

Oyun Haberleri
Eniyi.Si
Published in
2 min readSep 4, 2016

Bilgisayar oyunları konusunda bir nevi marka olmayı başarmış seri oyunlar bulunuyor. COD, Battlefield, GTA ve bu tarz oyunlar kendi türünde devamlı olarak seriyi güncellemeye devam etmekte. İşte aynı şekilde en iyi futbol oyunları arasında da marka olmayı başarmış türler var. Listemizde tabi ki bu oyunlara yer verdik ancak bunlar haricinde de farklı olmayı başaranlara listemizde yer vermeye çalıştık.

Futbol oyunlarının ilk zamanlarına yani 1990’lı yıllara gidelim. O zamanların kalitesiyle bile tamamen keyif almayı başarıyorken şuan 2016 hatta artık bazı oyunlar için 2017 kalitesi sunulmakta. Belki de her oyunda bu farklılığı belirttim ancak her zaman olduğu gibi ilk görülen grafik olarak gerçekliği tamamen yaklaşılmaya başarılması. Ancak bunun haricinde o zaman yer alan oldukça fazla oyun hatası şimdi yok denecek kadar az. Aslında benim asıl merak ettiği bu derece yüksek kaliteye ulaşmışken oyunlarda daha nasıl bir yenilik olabilir?

Yeni kurgu yaratarak yeni oyunlar üretilebilir tamam ancak seri olarak oyuncu karşısına gelen oyunlarda kurgu olarak yenilemelerle oyuncuya yenilik sunmaya çalışacak gibi duruyor. Şuan için var olan kalite artık gerçeklik konusuna tamamen yaklaşmayı başarmış görünüyor.

Futbol oyunları aslında kendi içerisinde menajerlik olarak da ayrılıyor. Büyük yapımlar içerisinde normal bireysel olarak oyun oynandığı gibi bunun yanı sıra sadece oyuncu alım, satımı ve oyun oynama sistemi belirterek de oynama şekilleri bulunuyor. İşte bu türde en iyi menajerlik oyunları sadece bu sınıfta hizmet vermekte. Bunlarda yine marka olmayı başararak seri şeklinde karşımıza gelen oyunlar bulunuyor.

Var olan normal futbol oyunları haricinde birazda işin hayal kısmınıza kaçmış olan oyunlarda oldukça zevkli olmayı başarmakta. Takımınızın koyunlardan ya da başka bir canlıdan hatta cansız varlıklardan oluştuğunu düşünün. Ve takımın yönetimi sizin elinizde olmakta diyelim. İşte bu tür yapımlar normal futbol oyunları içerisinde fark yaratmayı başararak oyuncu karşısına gelmektedir. Bu tür farklı olan ama oyuncular tarafından oldukça beğeni almayı başarmış iki farklı oyuna da listemizde yer verdik.

--

--