2016 En iyi Filmler

Oyun Haberleri
Eniyi.Si
Published in
2 min readSep 12, 2016

Bu sene film konusunda sanki biraz daha hareketli geçti ve gerçekten farklı türlerde daha kaliteli yapımlar karşımıza geldi gibi duruyor. 2016 yılının en iyi filmleri desek film takip eden biri için yorumlar aşağı yukarı aynı olacaktır. Biz kendi yorumlamamıza göre sizler için bu yılın en iyi filmleri listesinde 5 yapımı bir araya getirdik.

Artık film dediğimizde o yüksek bütçeli yapımlar biraz geride kalmayı başladı. Bu listemizde de yine o tarz yüksek bütçeli ve bol aksiyonlu filmlerde var ama hani o gerçekten senaryosu gereği olması gereken. Bir dönem izleyiciyi etkilemek amaçlı gereksiz abartı içerik koyan yapımlardan değil yani. Sade yapısıyla bile izleyici karşısında en iyi olmayı başaran yapımlar bana daha samimi geliyor.

Film konusu biraz tercih meselesidir. Tarafımdan yazılmış olan film makalelerin birçoğunda korku filmi sevmediğimi söylemişimdir sanırım. Durun yanlış anlaşılma olmasın. Korkmuyorum ama izlemek bana keyif vermiyor diyelim. Kalabalık bir arkadaş ortamında ortak karar olursa belki ya da gerçekten kaliteli bir yapım tavsiye edilir o zaman izlerim. Ancak bu yaptığımı en iyi filmler sıralaması her izleyici tarafından izlenebilecek türden olmakta. Hani bu filmin türü bana göre değil diyerek izlemeyenin sayısı varsa da oldukça azdır. En azından öyle düşünüyoruz diyelim.

Bu tür genel en iyi film sıralaması yaparken tek kategori yerine her izleyici tarafından izlenebilecek yapımlara seçmeye çalışıyoruz. Ancak her ne kadar bunu çabalasak da kişisel yorumlara göre listenin elbet uyuşmayacağı kişiler olacaktır. Listemizde yer alan filmler artık vizyonda olmayabilir. Beyaz perde de izleyecek olsanız oranın ortamıyla elbet daha fazla keyif alacaktınız. Ancak ev ortamında da kendi sinema ortamınızı yaratarak bunu sağlayabilirsiniz. En azından izlediğinizi anlamak ve keyif almanız için bunu yapmanız gerekiyor.

--

--