2017 En İyi MMORPG Oyunları Hangisi?

Oyun Haberleri
Eniyi.Si
Published in
2 min readAug 29, 2016

Piyasada yer alan yüzler oyun için farklı oyun türleri de bulunuyor. Bunlardan biride MMORPG olmaktadır. MMORPG yani İngilizce olarak açılımı Massively Multiplayer Online Role-Playing Game olmakta. Aslında hafif bir İngilizce ile az çok anlamı çıkıyor ancak asıl Türkçe karşılığı Devasa Çok Oyunculu Çevrim İçi Rol Yapma Oyunu olarak karşımıza gelmektedir. İşte bu açılımı ile de anlayacağınız gibi en iyi MMORPG seçimi biraz özel durum olmaktadır.

En iyi MMORPG oyunları açılımından da anlaşılacağı gibi internet üzerinden online olarak oynanmaktadır. Oyuncular var olan karakterlerini geliştirerek gerçek oyuncuların yer aldığı bu ortamda yükselmeye çalışmakta. Bu şekil rol yapma oyunları asıl olarak 1997 yılından beri oldukça tutulmaya başladı. Oyuncular internetin aracılığı ile sınırları zorlayarak bir şeylere sahip olma konusunda kararlıydı ve MMORPG oyunları onlar için en iyisi olmayı başardı.

En iyi MMORPG 2017 olarak henüz pek bir oyun tanıtılmadı ancak listemizdeki yapımlar 2017 oyunu olabilecek kalitede olmaktadır. Piyasada yer alan oyunlar birbirinden farklı ancak mantık neredeyse aynı. Oyunlarda hayali karakterler var bunlarda biri size ait. Bu açık dünyada sizin de bağlı olduğunu bir yer bulunuyor. Burada kendinizi geliştiriyorsunuz. Öyle ki en iyi MMORPG olarak karşımıza gelen oyunlar artık sadece bir oyun olmaktan çıkarak adeta ticaret ortamına dönüşmüş bulunuyor. Evet, gerçek para ile olan ticaretten bahsediyoruz. Bunu kullanarak birçok kişi ciddi anlamda rakamlarda miktarla kazanabiliyor.

Uzun zamandır hala en iyi MMORPG olarak oynanan oyunların yanı sıra artık yeni çıkmış yapımlarda rekabette yerini almış gibi görünüyor. Çoğu oyu tamamen ücretsiz olarak sunulmaktadır. Ücretsiz olarak indirerek bilgisayar veya oyun platformunuza kurduktan sonra oyuna başlayabilirsiniz. Firma, oyun içerisinde gerçekleşen satışlarla kazanmaya yönelik hizmet vermekte. Ancak bu her oyun için geçerli değil. Bunu bir nevi Android telefonlardaki sistem gibi düşünün. Oyunlar ücretsiz ama içerisinde birden yükselmek istiyorsanız ücret ödemeniz gerekli. MMORPG oyunlarının ücretsiz olarak dağıtılanları da bu şekilde hizmet veriyor. Oyunlar direk kendi sunucularından oyunculara hizmet vermekte. Bu sayede güvenlik konusunda herhangi bir sorun yaşanmıyor.

--

--