DyRrota.al, dyqani “all-in-one” per bicikletat

Shtjefni: “Perqafimi i botes se bicikletes te sfidon te zbulosh menyra te reja per te shijuar boten!”

Andrea Shtjefni

Komuniteti i biciklisteve ne Shqiperi po rritet dita dites, si rrjedhoje edhe kerkesa per biciklete, sherbime apo pjese kembimi. Kudo ne bote ka nje mori iniciativash ne ndihme te ketij komuniteti. Ne vendin tone, shtylla kryesore eshte nje organizate e cila e ka marre e vetme kerkimin dhe forcimin e te drejtave te biciklisteve apo dhe ofrimin e sherbimeve. Nderkohe qe komuniteti rritet, edhe iniciativat ne mbeshtetje te tij fillojne e shtohen; Dyrrota.al eshte njera prej tyre. Per t’u njohur me mire me te, biseduam me Andrea Shtjefnin. Andrea eshte nje inxhinjer i dashuruar me natyren dhe bicikletat. Duke dashur te kontribuoje ne mbajtjen e natyres se paster, ai dhe bashkethemeluesit e tjere te dyrrota.al vendosen qe sipermarren e tyre ta fokusojne pikerisht ne mbeshtjetje te komunitetit me ekologjik mes atyre qe perdorin mjetet e transportit moderne. Emri i startup-it i thote te tera…

Pse zgjodhet te beheni sipermarres?

Cdokush ka te pakten nje mision te madh ne jete dhe heret a vone na duhet ta marrim rrugen e permbushjes se ketij misioni. Per mua, te behesh sipermarres eshte te ndermarresh kete rruge dhe ta ndash kete mision me boten. Nuk ka ndjesi me te bukur se te ndash endrrat e tua me te tjeret, me boten!

Cili eshte problemi qe zgjidh kompania juaj?

DyRrota.al ofron nje platforme “all-in-one” ne boten e bukur te bicikletave, duke mbeshtetur e promovuar perdorimin e ketij mjeti dhe reduktuar keshtu ndotjen, apo ndihmuar ne reduktimin e trafikut. Perqafimi i kesaj bote gjithashtu te sfidon te zbulosh menyra te reja per ta shijuar ate duke patur nje impakt pozitiv ne shendetin tend.

Dyrrota.al
Si lindi ideja?

Se fundmi, ne Shqiperi bicikleta po rikthehet si trend por tregu ende nuk i eshte pergjigjur kerkeses ne rritje, sidomos ne qytete. Tregu mbetet ende me nje perqasje te vjeter sa vete bota nderkohe qe ne kerkonim te krijonim nje vend ku cdokush mund te gjeje cdo gje (ne lidhje me bicikleten), njekohesisht duke ofruar mundesi te njohjes se menyrave te reja per ta shijuar kete mjet.

Cili eshte mesimi me i rendesishem qe keni mesuar gjate rrugetimit tuaj?

Duhet te dedikohesh, Ideja, vizioni nuk do te realizohen, njerzit qe ti kerkon te ndihmosh, kurre nuk do ta marrin ndihmen tende nese ti nuk dedikohesh.

Gjate ketij rrugetimi, kur jeni gjendur ne udhekryq per te marre vendime ne lidhje me kompanine, a keni kerkuar/gjetur ndihme?

Megjithese rrugetimi eshte ne hapat e pare, ne kemi hasur disa udhekryqe ku na eshte dashur te kerkojme ndihme. Ndonjehere kjo ndihme ka ardhur nga brenda vete grupit e here te tjera e kemi gjetur tek persona te tjere ku kemi kerkuar ndihme. Nuk eshte zor te kerkosh ndihme.

Cfare do ti keshillonit nje sipermarresi ne hapat e para (ose nje te riu qe deshiron te filloje nje sipermarrje)?

Merr iniciativen! Kerko misionin tend, ndermerre dhe ndaje me boten! Mos u bej egoist. Gjithashtu mos kini frike te beni gabime, sepse nepermjet tyre ne kemi mundesi te permiresojme veten!