Gyüttmentek voltunk

ENVIENTA Magyarország a Gyüttment Fesztiválon

Augusztus 24. és 27. között került megrendezésre Oszkón a 2017-es Gyüttment Fesztivál. Az ENVIENTA Magyarország az idén nem maradhatott ki erről az eseményről, épp ezért aki épp kéznél volt és Magyarországon tartózkodott (ugyebár mi egy nemzetközi mozgalom vagyunk), el is látogatott a helyszínre, sőt saját ENVIENTA standunk is volt. Röviden a Gyüttment amolyan Burning Man (USA) fesztivál magyar módra.

A fesztiválról gyors interjúban Györke Tímeát (Földbárka Egyesület) kérdeztem:

Valójában miről is szólt a Gyüttment Fesztivál?

Arról álmodunk, hogy új életet kezdünk. Álmodunk egy szabad, szárnyaló világról, ahol a kreativitásunkat éljük. Ahol a természettel együtt élve alkotunk, teremtünk. Ahol közösségben lenni élmény és ahol a környezettudatosság, az ökologikus élet a lélegzetünkkel együtt áramlik. A Gyüttment fesztivál ezt jelenti. Azon emberek közösségét, akik már ezt az utat járják, keresve azokat a lehetőségeket, amik ezt az életformát támogatják.

Név szerint kik képviseltek minket a fesztiválon?

Bachmann András (ENVIENTA Makers), Gál Tibor (Földbárka Egyesület, Hackerspace), Györke Tímea (Földbárka Egyesület) és Takács Ferenc (hobbit ház építész), Nagy-Mélykúti Gergő (Eco Logical Films), valamint Koszecz Sándor (Életfe Kulturális Alapítvány) és Kiss Gábor (ENVIENTA elnök, alapító) akik a vasárnapi programon előadást is tartottak.

Hogyan kötődik az ENVIENTA a Gyüttment Fesztiválhoz mint mozgalomhoz?

Az ENVIENTA épp a már említett élethez nyújt platformot, s kívánja összekötni az embereket, kapcsolatokat, kibontani a bennük rejlő potenciálokat, teret adva egy új valóságnak. Ötvözni egy fenntartható életet a technológiával, s mindezt kívánja nyílt forráskódúvá tenni.

Mit adott nekünk ezen a fesztiválon való részvétel?

A négy nap alatt rengeteg érdeklődővel találkozhattunk. Közös kapcsolódási pontok mentén elindulhatnak olyan projektek, amik mindannyiunk életét hivatottak segíteni.

Milyen értéket adtunk mi a fesztiválhoz?

A fesztiválon napkollektoros mobil töltővel képviseltük magunkat, amely 12 db mobiltelefon egyidejű töltését tette lehetővé, ezzel is azt bizonyítva, hogy a technika szerves része az életünknek.

Milyen volt az ENVIENTA fogadtatása a fesztiválon?

A fogadtatás rendkívül kedvező volt. A többségében fiatalokból álló érdeklődők örömmel és nyitottan fogadták a nekik szánt információkat. Az előadás során, a személyes kapcsolódások alkalmával, valamint kapcsolatok építésében is a sok mosolygós szempár volt a bizonyíték….. valami elkezdődött. 😊

Utóirat: Az ENVIENTA Magyarország felkérést kapott, hogy 2018-ban a Gyüttment Fesztivál társszervezője legyen.

Hangulatvideók Bachmann András tagunk jóvoltából. 💚

Kövess minket a Facebookon is: ENVIENTA Magyarország


Ha szereted a cikkeinket és támogatnád az ENVIENTA munkáját azt crypto valutában is megteheted:

BTC: 18LzExKVBpoWKvtGgUExUvjfbB7Tv5yqYY

ETH: 0x197E9bf5924c30Aa0140Cef4082E017A69Ca9d73