A FinTech megoldások új korszaka: fizess az autóddal

A Rollet egy új fizetési szolgáltatás, amely lehetővé teszi a járművel történő áthajtásos fizetést. A Rollet járműfelismerő kamerái segítségével az autó egy fizetési eszközzé válik, így nincs szükség manuális készpénzes vagy kártyás fizetésre, sem sorbanállásra a parkolóautomatánál, a benzinkutaknál, vagy drive-through éttermeknél.

Az autóval történő áthajtásos fizetés ötlete egy 2016-os magyarországi tapasztalat ihlette: A parkolóházból való kihajtáskor nem működött a jegyautomata, így a távozás folyamata a szokásos pár percről 20 percre emelkedett. Ekkor fogalmazódott meg az alapítókban a kérdés, hogy ha már van lehetőség készpénzmentesen, telefonon keresztüli érintéssel fizetni a boltokban, akkor miért ne fizethetnénk ki saját autónkkal a parkolásunkat, a tankolást vagy az autópálya matrica vásárlást. A technológia nem csak az autósok életét könnyítené meg, de a szolgáltatókét is.

Az innováció lehetővé teszi bármilyen jármű számára, hogy az autó a szolgáltatást vásárló személy fizetési eszközévé váljon, így a felhasználó az adott szolgáltatást a parkolóban, az üzemanyag-töltőállomáson, vagy egy drive-through éttteremnél egyszerűen az autója segítségével fizetheti ki. A technológia alapját a járműfelismerő kamerák, a lokálisan telepített IoT eszközök és a háttérben futó, felhő alapú fizetési rendszer képezik. Az áthajtásos fizetésen kívül a Rollet forgalomirányítási rendszerek fejlesztésével is foglalkozik, amely ipari területek és irodaparkok járműforgalmának ellenőrzését és irányítását segíti elő.

Az érintésmentes fizetés folyamata a Rollet Pay-jel:

  1. A felhasználó regisztrálja az applikációban személyes adatait, rendszámát és a fizetéshez használni kívánt bankkártyát.
  2. Regisztrációt követően az érintésmentes fizetés azonnal elérhetővé válik az ügyfél autója vagy akár több autója számára. Az automatizált fizetési folyamat mindössze 2 másodpercet vesz igénybe.
  3. Sikeres tranzakció végén a felhasználó elektronikus nyugtát kap az adott szolgáltatásról. Vállalkozások számára elektronikus ÁFA-s számla is igényelhető az appon keresztül.

Az érintésmentes fizetés elfogadására alkalmas magyarországi partnerek száma folyamatosan bővül. Az áthajtásos fizetés jelenleg a parkolási szektorban aktív, országosan több, mint 30 lokációban érhető el a szolgáltatás, köztük Budapesten és több vidéki városban, illetve a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren is, ahol először alkalmazták a díjnyertes fizetési megoldást reptéri parkolóban. Az innováció többi üzleti szegmensben való alkalmazása jelenleg is zárt tesztelés alatt áll, valamint emellett folyamatosan zajlik a meglévő szolgáltatások tökéletesítése is.

--

--

--

A Rollet egy olyan innovatív szolgáltatás, amely lehetővé teszi az autóval történő áthajtásos fizetést. Az autó lényegében egy fizetési eszközzé válik a Rollet járműfelismerő technológiájának köszönhetően, így nincs szükség sorbanállásra parkolóautomatánál, vagy benzinkúton.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Rollet

Rollet

Seamless drive-through payments with any car. Pay for your parking, fuel or dinner with Rollet‘s contactless solution. / IoT, Mobility, Fintech

More from Medium

“ WE THE LIVING”

An Intellectual Thug & His Media Ideas

A Life of Faith

How do you maintain objectivity in your work? Should you?