HUSSS

Már Számlázz.hu bejövő számlák is a QUiCK-ben. Mire figyelj?!

RIPORT
RIPORT
Oct 30, 2019 · 3 min read

Van a Számlázz.hu-nak egy csodálatos képessége… Akár egy rendes, jól működő közmű esetében, itt is bárki csatlakozhat.

A nem igazán szexi nevű KSZI “számlázzos” API eddig is képes volt a számlázási fiókodból kiállított számlák más rendszer felé történő automatikus átadására, de pár hete a “csőben” olyan számlák is továbbítódnak, amit egy másik Számlázz.hu-s felhasználó bocsátott ki neked.

A QUiCK-ben 2019. augusztusától volt arra lehetőség hogy összekapcsoljátok a két fiókot. Első körben azért, hogy a likviditás táblába és a chartokra — a költségek mellett - felkerüljenek árbevételeitek. Most viszont hamarosan megnyílik a lehetőség arra is, hogy a bejövő számlák is átjöjjenek, feltéve, hogy minősített fiókkal rendelkezel a Számlázz.-nál.

Hogy mindez miért?

MIRE FIGYELJ!

Bizonyos szempontból kisebb fennakadást okozhat a jelenlegi frissítés, ezért néhány jó tanácsot összeszedtünk.

RÉGEBBI FELHASZNÁLÓK

  • Tehát csak azokat érinti, akik Számlázz.hu fiókjukat összekötötték korábban a QUiCK-kel.
  • Mivel rendszerünk azzal a“számlázzos” KSZI rendszerrel kommunikál, amivel korábban összekötöttétek a fiókotokat, ezért a frissítés után ennek egy csomó következménye lesz.
  • A legfontosabb, hogy a Számlázz.hu-nál általatok beállított adatküldés kezdete időponttól kezdve meg fognak érkezni azok a számlák is, melyeket más Számlázz.hu-s fiókok bocsátottak ki nektek.
  • Simán elképzelhető tehát, (sőt azoknál, akik régóta használják rendszerünket szinte biztos), hogy érkeznek majd olyan bizonylatok is, melyeket már korábban #bekvikkeltetek.
  • Az ilyen számlák esetén, ahol korábban jól töltöttétek ki a számlaszámot (teljesen pontosan), ott nincs további teendő, mert egész egyszerűen a megegyező számlaszámú számlákat eldobjuk, nem foglalkozunk vele.
  • Ahol azonban korábban rosszul, vagy nem pontosan töltöttétek ki a számlainformációkat, ott sajnos megérkezhetnek olyan bizonylatok is, melyek már a rendszerben vannak. Ezeket pedig törölnötök kell majd.

ÚJ FELHASZNÁLÓK

  • Az új felhasználóknak viszonylag pazar élmény lesz, ahogy akár a múltból elkezdenek beszállni a szállítói számlák is.
  • Ennek ellenére, a teljesen új számláknál a rendszer nem fog tudni tippelni a költségtípusra ezért hiányosnak fog esetleg egyszerre sok száz számlát is jelölni. Erre a problémára készítettük a tömeges szerkesztés lehetőségét.

Szeretnél hasonló cikkeket olvasni Tőlünk. Itt tudsz feliratkozni hírlevelelünkre.

ÉRTEM A CÉGEM

Modern döntéstámogató ökoszisztéma vállalkozóknak az…

ÉRTEM A CÉGEM

Modern döntéstámogató ökoszisztéma vállalkozóknak az ötlettől a felnőttkorig. A Riport Appok hivatalos blogja.

RIPORT

Written by

RIPORT

ÉRTEM A CÉGEM

Modern döntéstámogató ökoszisztéma vállalkozóknak az ötlettől a felnőttkorig. A Riport Appok hivatalos blogja.